ODRŽANA ČOBANIJADA U LOVAČKOM DOMU TIBORJANCI

 

cobi_t_vvvvvvSubotu, 12. srpanj 2014. godine, je obilježila Čobanijada u lovačkom domu Tiborjanci. Početak natjecanja je bio u 17:00 sati, a svoje kulinarske vještine u pripremanju pravog slavonskog čobanca je demonstriralo 27 ekipa iz Belišća, Tiborjanaca, Baranjskog Petrovog sela, Bizovca, Narda, Zelčina, Osijeka, Marjančaca, Valpova, Veliškovaca, Gata i Bocanjevaca.

S obzirom na natjecateljski karakter ove manifestacije, stručni žiri je nakon degustacije proglasio pobjednike: prvo mjesto je osvojio Zdravko Matoković, član Lovačkog društva “Jelen” iz Zelčina, drugo mjesto je osvojio Romano Klanjšćek iz Belišća, a treće Denis Lang koji je također iz Belišća.

Pored pehara nagrade najbolje plasiranim kuharima su bile doista lovačke – za prvo mjesto vepar, za drugo srnjak, a treće srna.

Uz samo natjecanje u pripremanju čobanca, organizatori su se pobrinuli za dodatni sadržaj pa je tako Alkotest band iz Belišća zabavljao posjetitelje. Čobanijda je prošla u veselom okruženju, s brojnim posjetiteljima i ugodnom atmosferom koja je potrajala do kasno u noć.

Organizator ove uspješne Čobanijade je Lovačko društvo “Vepar” Belišće, suorganizatori su grad Belišće, Turistička zajednica grada Belišća i LAG Karašica, a sponzori su Harburg-Freudenberger Belisce d.o.o., limarija Šimić d.o.o. Belišće i Plejada d.o.o. Belišće.