ODRŽANA ČOBANIJADA I SMOTRA FOLKLORA U VELIŠKOVCIMA

IMG_7074-SmallProtekli vikend u Veliškovcima bio je u znaku manifestacija u organizaciji Kulturno umjetničkog društva „Ante Evetović Miroljub“ iz Veliškovaca, Gata i Tiborjanaca. U subotu, 25. srpnja, održana je treća po redu čobanijada, a u nedjelju, 26. srpnja, druga smotra folklora, a sve uz potporu Grada Belišća i Turističke zajednice Grada Belišća.

Unatoč vremenskim neprilikama, trideset natjecatelja uspješno je skuhalo svoj čobanac te ga predstavilo stručnom žiriju koji su činili Mato Jerkić, Josip Vučetić i Antun Kukučka, ujedno i predsjednik žirija. Prisutnima se obratio tajnik KUD-a Siniša Majdenić, a u ime Grada Belišća, sve natjecatelje i posjetitelje pozdravila je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, koja je i uručila priznanja za najbolje skuhane čobance. Stručni žiri nije imao nimalo lak zadatak, no nakon kušanja i ocjenjivanja donio je sljedeće odluke. Peto mjesto osvojio je Stevo Kos iz Veliškovaca, a četvrto mjesto Drago Peroković iz Donjeg Miholjca. Treći je bio Deni Živković iz Gata, dok su prva dva mjesta zauzeli Belišćani. Drugo mjesto osvojio je Vladimir Šafran, a najbolji čobanac skuhao je Denis Lang. Nakon podjele priznanja i pehara, uslijedila je zabava u popularan Jovalius bend.

Nedjelja je bila rezervirana za drugu po redu smotru folklora. Uz nastupe plesne i dvije pjevačke skupine te izvođenje nekoliko recitala na šokačkom govoru KUD-a domaćina, na smotri je nastupalo Kulturno umjetničko društvo „Mladi šokci“ iz Duboševice, Zavičajni klub „Zagorec“ iz Josipovca, KUD „Jasen“ iz Šaptinovaca, KUD „Slavonac“ iz Podravske Moslavine te Kulturno umjetničko društvo „Petefi Šandor“ iz Laslova. Smotru je službeno otvorila zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković koja je izrazila veliko zadovoljstvo zbog organizacije smotre te poželjela dobrodošlicu svim gostima. Nakon izvrsnih nastupa, tajnik KUD-a Siniša Majdenić predstavnicima svih gostujućih društava uručio je zahvalnice i poklone te zahvalio svim sponzorima i osobama koji su omogućili da smotra i druge godine po redu zaživi. Nakon podjele zahvalnica, uslijedila je zajednička večera, a za dobru atmosferu do kasnih sati pobrinuo se poznati tamburaški sastav „Fijaker“.

Galerija slika