ODRŽANA “ČIKLIJADA”

DSC_2248U subotu, 18. srpnja 2015. godine s početkom u 10:00 sati na staroj Dravi Repnjak održana je deveta po redu „Čiklijada“, tradicionalno natjecanje u veslanju ribičkim čamcima čiklovima. Organizator je Turistička zajednica grada Belišća, a suorganizatori su Udruga športskih ribolovaca i Baraber extreme team. „Čiklijadu“ je otvorio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

Petnaest prijavljenih natjecatelja veslalo je u ribarskim čamcima – čiklovima (Božidar Koričić, Slavko Fatušić, Josip Rakmić, Darko Špoljarić, Ivan Vrbanac, Zdenko Šabjan, Ivan Brenz, Antun Dvoržak, Velimir Rupčić, Matej Jutriša, Vjenceslav Mužević, Dražen Zanoški, Stjepan Lang, Josip Vuksanić i Franjo Barić). Prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda (Mato Jerkić) pobjednik ovogodišnje „Čiklijade“ je DRAŽEN ZANOŠKI, drugoplasirani je FRANJO BARIĆ, dok je treće mjesto zauzeo ZDENKO ŠABJAN.

Osim ovog, sada već tradicionalnog natjecanja, održano je i revijalno natjecanje u veslanju u kanuima dvosjedima. Pobjednici ovog natjecanja su DORA KUČERA I VJENCESLAV MUŽEVIĆ, drugoplasirani su DARKO ŠPOLJARIĆ I ZDENKO ŠABJAN, a treće mjesto osvojili su JOSIP RAKMIĆ I VELIMIR RUPČIĆ. Medalje najbolje plasiranim natjecateljima uručio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, a za sve nazočne je u Ribičkom domu organiziran i zajednički ručak, fiš – paprikaš, koji su pripremili članovi udruge „Kotličari“ Belišće.

Galerija slika