Održana belišćanska Fišijada

Manifestacija “Mali grad-veliki ljetni doživljaj 2021.” završila je u četvrtak, 26. kolovoza, uz Fišijadu, tradicionalno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša. Kao i protekle godine, natjecanje se odvijalo na prostoru belišćanskog bazena, gdje se okupilo 15 majstora kotlića s područja Belišća i prigradskih naselja. Svaki od njih je imao svoje goste, a u skladu s epidemiološkim mjerama, u ekipi je moglo biti samo osam osoba, svi s EU digitalnom COVID potvrdom.

Na čelu stručne komisije bio je Arpad Šipec, vlasnik nadaleko poznate baranjske Kovač Čarde, dok su članovi bili njegov brat Laslo Šipec te Aron Keteš. Prema njihovom mišljenju, najbolji fiš paprikaš u Belišću skuhao je Dragan Jukić, drugoplasirana je bila Katica Kovač, a na trećem je mjestu bio fiš kojeg je skuhao Hrvoje Kraljik. Pehare i prigodne darove uručila je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Fišijadu je službeno otvorio Domagoj Varžić, predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća, koji je svim natjecateljima poželio sreću, a najboljem od njih da dostojno predstavlja svoj grad na državnom natjecanju koje će biti 4. rujna u Belom Manastiru. Pohvalio je organizaciju Turističke zajednice grada Belišća, na čelu s direktoricom Mirjanom Klen, a posebno je istaknuo i Udrugu umirovljenika unutarnjih poslova Osijek-Podružnica Belišće, čiji su se članovi i natjecali na Fišijadi, dok je dio njih, u sklopu sustava Civilne zaštite, bio zadužen za provođenje preporučenih mjera u sprečavanju širenja zaraze COVID-om 19. Za dobro raspoloženje majstora kotlića i njihovih gostiju bio je zadužen Tamburaški sastav Kočije iz Narda.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Zaim Saljiji