ODRŽANA 3. BELIŠĆANSKA JESENJA NOĆ

nocU petak 21. rujna 2012. u organizaciji Grada, Turističke zajednice i Kombela d.o.o. u centru Belišća održana je 3. Belišćanska jesenja noć, u okviru koje je ove godine bilo natjecanje u kuhanju čobanca. Nakon službenog otvorenja od strane gradonačelnika Zvonka Borića, u natjecanju za najbolji čobanac je konkuriralo 38 natjecatelja. Natjecatelji su bili predstavnici udruga, ugostiteljskih objekata s područja grada Belišća i šire okolice, te ostali pojedinci koji su se okušali u umijeću spravljanja najboljeg čobanca. Već i tako mirisnu atmosferu dodatno je začinila živa glazba Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo pod dirigentskom palicom prof. Dalibora Košutića i tamburaškog sastava „Džentlmeni“.

Stručni žiri u sastavu: Antun Kukučka, Josip Vučetić i Danijel Nikolić nisu imali nimalo lak zadatak jer su imali veliki broj dobro spravljenih čobanaca, te je o pobjedniku presudila minimalna bodovna razlika. Prvo mjesto dodijelili su Ištvanu Lakatošu, drugo je pripalo Bas-u d.o.o., a treće mjesto je zauzeo Rock caffe Cubano.Turistička zajednica grada Belišća svim natjecateljima je dodijelila zahvalnice za sudjelovanje, a glavni sponzor Limarija „Sebastijan“ nagradila je sve natjecatelje, a posebno vrijedne nagrade pripali su trojici prvoplasiranih.

Svi posjetitelji su imali priliku kupiti tombolu po vrlo povoljnoj cijeni, a nagrade su osigurali sponzori: Market „Žužić“, tiskara „Slog“, kozmetički salon „Ana“, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, Trgovačka radnja „Ivana“, Caffe bar „2 you“, Gradska kavana Belišće, Caffe bar „Studio“, Rock caffe „Cubano“, Slastičarna „Bel“, Restoran „Fontana“ i Turistička zajednica Belišće. Priliku za promociju svojih proizvoda imale su udruge s područja grada i okolice za koje su bili osigurani štandovi, koji su privukli pozornost velikog broja posjetitelja. Dobra atmosfera i ugodno druženje natjecatelja i mnogobrojnih posjetitelja potrajala je skoro do ponoći. Želja svih je da dogodine Belišćanska jesenja noć okupi još više sudionika, a samim time i još veću posjećenost.