ODRŽAN TRADICIONALNI BOŽIĆNI KONCERT U BELIŠĆU

U nedjelju 16. prosinca za sve građane dobre volje održan je tradicionalni Božićni koncert u Belišću, u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika, u sklopu manifestacije ”Jingle-Bel-Advent u Belišću”.
Koncert je započeo uz Tihu noć u izvedbi Tamburaškog orkestra Glazbene škole ”Batorek”, nakon čega je voditelj Branko Uvodić najavio program. Koncertu su nazočili i predstavnici Grada Belišća, gradonačelnik Dinko Burić sa zamjenicima, Ljerkom Vučković i Domagojem Varžićem.
U programu su se predstavili: Komorni tamburaški orkestar Glazbene škole Valpovo-Belišće, Crkveno pjevačko društvo MIR pod vodstvom prof. Želimira Sušića te solisti uz pratnju orkestra, Marin Bulić, Stjepan Jeršek Štef, Valentina Gyerek-Pavlović, Željko Lončarić-Žec, Viktorija Kulišić-Đenka, Vlatka Kopić-Tena, Meri Andraković, Igor Delač, Adrijana Baković i Ivica Pepelko.

Božićni koncert rado je posjećen te je i ove godine okupio velik broj posjetitelja koji su uživali u izvedbi tradicionalnih božićnih pjesama koje su odzvanjale belišćanskom župnom crkvom. Publika je uživala u toplom, blagdanskom ugođaju uz poznate melodije Svim na zemlji, Kyrie Eleison, Oj, pastiri, U to vrijeme godišta, Djetešce nam se rodilo, Božji sin i mnoge druge, dok su na samom kraju koncerta svi izvođači zajedno izveli pjesmu Narodi nam se.

Pri kraju koncerta gradonačelnik Dinko Burić i gvardijan Branko Janjić zahvalili su izvođačima na prekrasnom koncertu te poželjeli svima radosne blagdane u okruženju najbližih, dok je publika velikim pljeskom nagradila sve izvođače te iskazala svoje oduševljenje ovim posebnim božićnim koncertom.

Fotografije: Zaim Saljiji, Tin Lacković