ODRŽAN STREETBALL BELIŠĆE 2013.

DSC_0631Košarkaški klub Belišće, grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća i ove su godine priuštili svome gradu ulično natjecanje u košarci koje se održalo u centru Belišća, u subotu, 15. lipnja 2013. godine. Lijepo vrijeme privuklo je već u jutarnjim satima popriličan broj ljudi koji su odlučili popratiti ovo zanimljivo natjecanje. Organizatori su odlučili, kao i prošle godine, organizirati natjecanje u 5. dobnih kategorija, kako bi svi uzrasti mogli pokazati svoje košarkaško umijeće i dobro se zabaviti.

Ove godine novina je bila što su organizatori u program uključili i djecu Dječjeg vrtića „Maslačak“ Belišće, koji su s ravnateljem Zdenkom Glasovcem i odgojiteljicama pokazali umijeće igranja košarke svim prisutnima, a pogotovo svojim roditeljima. Nakon 10-ak minuta zanimljive igre, u kojoj nije bilo rezultatskog nadmetanja, dječacima su uručene nagrade za trud i zalaganje, koje je podijelila gospođa Silvija Kifer ispred grada Belišća.

Nakon revijalne vrtićke utakmice, gospodin Branko Kaptalan službeno je otvorio natjecanje, a prvi su na teren izašli dječaci iz škole košarke, igrači rođeni 2002. godine i mlađi. Nakon 10 zanimljivih utakmica naslov najbolje ekipe otišao je u ruke igrača ekipe TAČKO GO. Drugo mjesto osvojila je ekipa PAJSERI, dok su treći bili igrači ekipe KRALJEVI KOŠARKE. Nagrade je uručio gospodin Zdenko Glasovac ispred udruge Lionsa, koja je ujedno i sponzorirala ovu kategoriju.

Slijedeću kategoriju koja se natjecala popunili su mlađi kadeti. Igrači rođeni 2000. i 2001. godine odigrali su 8 utakmica, svatko sa svakim i na kraju su pobjedu odnijeli dečki iz ekipe DREAM TEAM. Drugo mjesto osvojila je ekipa LUDE MRKVE, dok je treće mjesto osvojila ekipa HRĐAVE CIJEVI. Silvija Kifer ispred grada Belišća pobjednicima je podijelila vrijedne nagrade.

Godinu dana stariji kadeti su činili treću kategoriju, u kojoj se prijavilo samo tri ekipe, a nakon tri utakmice pobjednik je postala ekipa TELETABISI, koji su u finalu bili bolji od ekipe BAKTERIJE, dok je treće mjesto osvojila ekipa SVEĆENIKOVA DJECA. Sponzor ove kategorije bila je tvrtka Metal Vidaković iz Belišća, a Ivica Vidaković je u ime tvrtke, uručio vrijedne nagrade ekipama.

Juniorsku kategoriju također su činile tri ekipe, od kojih je jedna bila ekipa mlađih djevojaka koje su odlučile natjecati se protiv svojih muških vršnjaka, što je bilo vrlo zanimljivo za popratiti. Muški kolege nisu imali milosti prema djevojkama, pa su tako naslov najboljih odnijeli dečki iz ekipe FANTASTIČNA TROJKA, drugi su bili TELETABISI, dok su djevojke s imenom EKIPA BOLI GLAVA bile treće.

Seniori su na kraju bili najbrojniji. Osam ekipa, podijeljenih u dvije grupe, odigrali su zanimljive utakmice, a prve dvije ekipe iz svake grupe ušle su u polufinale. Iz polufinalnih utakmica dobili smo finaliste ekipu KOŽNA GALANTERIJA DAMIR I SINOVI iz Osijeka (koji su bili bolji u neizvjesnom finalu i tek nakon slobodnih bacanja postali pobjednici) i MAN IN BLACK. U utakmici za treće mjesto gledali smo također zanimljivu i neizvjesnu borbu, a u slobodnim bacanjima bolje se snašla ekipa BALLS BEFORE HOES i uzela brončanu medalju. Vrijedne nagrade ovim ekipama uručili su Zoran Uranjek u ime košarkaškog kluba te Branko Kaptalan ispred Zajednice športskih udruga grada Belišća.

Održano je natjecanje i u pogađanju trica, a nakon dva razigravanja najbolji je bio Matko Dumančić, koji je u dvije serije pogodio 8 trica i tako odnio pobjedu. Robert Setnik uručio je nagradu pobjedniku. Već tradicionalno, organizator je i odlučio dati prigodu gledateljima da se okušaju u pogađanju trica, a pobjedu je odnio Marko Mikulić.

Dio bogatog programa bile su i djevojke iz plesne skupine ZUMBA iz Valpova, koje su u polusatnom programu pokazale plesno umijeće i tako upotpunile sami program ovog natjecanja, dok su hostese tvrtke Dicentra, tijekom cijelog programa, ekipama dijelile promotivne proizvode i osvježavajuća pića.

Svakako treba pohvaliti organizacijski odbor koji je sve ovo pripremio i organizirao, jer u ova teška vremena skupiti ovoliko vrijednih nagrada i osmisliti sami program nije stvarno lako. Boris Hartman prije svih, Goran Vidaković i Slavko Milekić ponijeli su najveći teret cijelog natjecanja, a ne treba zaboraviti niti ulogu Damira Mandića i Silvije Kifer.

Za kraj sve zasluge i pohvale idu i sponzorima, koji u ovoj kriznoj situaciji nisu okrenuli leđa ovoj inicijativi, te su prepoznali ovo natjecanje kao nešto kvalitetno i vrijedno sponzorstva i s vrijednim nagradama omogućili organizatorima da nagrade sve ekipe kako bi oni i sljedeće godine bili sudionici streetballa.

Sponzori: Grad Belišće, Košarkaški klub Belišće, TZ grada Belišća, ZŠU grada Belišća, Metal Vidaković Belišće, TEO Belišće, Restoran Fontana, Caffe bar Oaza Belišće, Draft Valpovo, KK Cedevita, HYPO banka, Osječka pivovara, Lions club Belišće, Dicentra, KUBETI, Savjet mladih Belišće, Centar mladih Belišće, DVD Belišće i Kombel d.o.o. Belišće.