ODRŽAN PETI “VATERPOLO U ŽITU”

U petak, 11. kolovoza 2017. godine, na bazenu u Belišću održan je peti amaterski vaterpolo turnir “Vaterpolo u žitu”. Turnir je održan povodom obilježavanja titule grada Belišća, Europski grad sporta 2017. , a u sklopu manifestacije “Mali grad-veliki ljetni doživljaj”. Glavni organizator sportskog događaja bila je Karašicka Republika uz potporu Grada Belišća, Turističke zajednice grada Belišća, Hrvatskog vaterpolskog saveza, Bazena Belišće, Savjeta mladih grada Belišća i restorana Gutmann Belišće.

Turnir je započeo mješovitim amaterskim turnirom u odbojci na pijesku pod nazivom “Odojka na pijesku” na kojem je sudjelovalo 13 ekipa. Prvo mjesto osvojili su Doris Krivić i Josip Vojak, a drugi su bili Nikola Petrnek i Mislav Matišić. U 18 sati odigrala se vaterpolo utakmica Ljetnog kupa 1B lige Hrvatske između Vaterpolo kluba Osijeka i Vaterpolo kluba Siscia iz Siska, a završila je pobjedom Osječana. Nakon odigrane utakmice uslijedio je amaterski turnir u vaterpolu. Amaterski turnir okupio je ove godine isto kao i odbojkaški, čak 13 ekipa: Oštri Gang, Karašicka Republika, Jazavci, Dravski tuljani, Labudice, Denis i prijatelji, Usamljene pastrve, Sense bar Đakovo, Gospoda i Krog, Piciganci, RK Valpovka, Plivači i Legolasi, oboje iz Osijeka. Najboljom se ekipom pokazala ekipa Sense bar iz Đakova, drugo je mjesto osvojila ekipa Karašicke Republike dok je treće mjesto pripalo ekipi Oštri Gang.

Organizatori su posjetiteljima priredili puno dobre sportske zabave pa su, uz odbojku i vaterpolo, svi posjetitelji mogli žonglirati uz Klub mladih Garaža i okušati se u gađanju lukom i strijelom zahvaljujući članovima Streličarske udruge “Knez Domagoj“ iz Donjeg Miholjca. Tijekom cijelog sportskog popodneva i večeri igrače i posjetitelje zabavljali su Reunited, greenRoom i KaraDzeji.

Uz brojne goste i posjetitelje, turniru je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

I ovim jedinstvenim sportskim događajem koji je okupio velik broj profesionalnih i amaterskih sportaša na bazenu u Belišću, Belišće je još jednom potvrdilo svoju titulu Europskog grada sporta za 2017. godinu.

Vaterpolo utakmica između Belišća i Valpova bit će naknadno održana.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji