Održan koncert Stjepana Jeršeka Štefa i Džentlmena

U nedjelju, 22. kolovoza 2021. godine, prostor Gradskog bazena Belišće odjeknuo je zvucima tamburaške glazbe. Ljubitelji tambura i dobro poznatih hitova uživali su u glazbi jednog od najpoznatijih izvođača tamburaške glazbe Stjepana Jeršeka Štefa, uz pratnju popularnih Džentlmena. Atmosferu su zagrijali Džentlmeni sa svojim plesnim hitovima, popularnim baladama, ali i s nekoliko novih tamburaških obrada pop-rock pjesama domaće diskografije. Potom im se na pozornici pridružio Stjepan Jeršek Štef, koji je na glazbenoj sceni preko 50 godina. Koliko su njegove pjesme utkane u glazbeni život našeg kraja, ali i šire, govori u prilog činjenica da je publika s njim u glas pjevala dobro poznate pjesme o Slavoniji, domoljublju, ljubavi.

Poseban trenutak večeri bila je premijera pjesme “Moje Belišće” koju izvodi upravo Jeršek. Autor glazbe je “domaći sin” Vjekoslav Pavlović, autori aranžmana Vjekoslav Pavlović i Ivan Draženović, a autori teksta Ivo Rašić i Stjepan Jeršek Štef. Za pjesmu se uskoro snima i video spot kada će biti i službeno objavljena.

Koncert, u organizaciji Grada Belišća, Turističke zajednice grada Belišća i Centra za kulturu Sigmund Romberg, okupio je brojnu publiku, od najmlađih do najstarijih, a koncertu su nazočili zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Domagoj Varžić.