ODRŽAN KONCERT “POĐITE KRALJI…”

Mještanima Župe Harkanovci i dobrim ljudima cijele Valpovštine, združeni baranjsko-slavonski ansambl darovao je koncert „POĐITE KRALJI…“ u crkvi sv.Ivana Kapistrana u Ivanovcima, 6.siječnja 2017. na blagdan Bogojavljanja.
Na koncertu su združeno pjevali i svirali:

Ansambl CroArte iz Darde, Muško pjevačko društvo „BelAmi“ iz Belišća, PROFESSORES (Ana Stanković, klavijature i Aleksandra Čeliković Cvidrak,vokal), „Angelčeki“ iz Darde, Tamburaški sastav „TRAŽENI“ te članovi KUD-a „ŠOKADIJA“ Ivanovci-Marjančaci-Zelčin uprizorivši običaj darivanja plodova zemlje, kruha i slavonskih neizostavnih delicija, kao simboliku, kako su i Sveta tri kralja darivali maloga novorođenoga Boga, Kralja, čovjeka. Prikaz je osmislila gospođa Mirjana Gradinjan i okupila članove.

Koncertom je ravnala maestra Aleksandra Čeliković Cvidrak, voditeljica svih ansambala.

Najveća zahvala izvođačima na uloženom trudu bile su pohvalne i iskrene riječi domaćina velečasnog Josipa Martinovića, župnika Župe Harkanovci, topli pljesak publike i pozdrav biskupa u miru mons. Marina Srakića koji je prenijela gospođa Spomenka Stanić, predsjednica MO Ivanovci.
MPD „BelAmi“ ravnopravno je participiralo na koncertu, a publiku se posebno dojmila isključivo muška vokalno-instrumentalna izvedba pučkog napjeva „Tri kralja jahahu“.

BelAmijevcima je ovo već četvrti vrlo zapažen nastup za kratko vrijeme svoga egzistiranja. Dečki, idemo dalje!