ODRŽAN BOŽIĆNI KONCERT CPD-A MIR

Jučer je u sklopu manifestacije Advent u Belišću održan još jedan glazbeni događaj. Naime, Crkveno pjevačko društvo MIR u župnoj crkvi svetog Josipa Radnika u Belišću upriličilo je svoj tradicionalni božićni koncert.

Prvi božićni koncert ovaj zbor održao je davne 1994. godine i od tada mirovci, pod vodstvom dirigenta Želimira Sušića, svaki Božić slave uz prigodne božićne pjesme. Publika je i ove godine ispunila crkvu te uživala u brojnim crkvenim i svjetovnim božićnim pjesmama u izvedbi mirovaca. Koncertu je doprinijela i Petra Sušić na violini. Gosti večeri bili su zbor Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće te zbor srednje škole Valpovo obogativši događaj svojim veselim izvedbama pod ravnanjem maestra Želimira Sušića. Ulogu voditelja programa preuzeo je Tomislav Cvetković.

Božićni koncert uvijek je prilika za zahvaliti članovima na njihovom dugogodišnjem članstvu i doprinosu radu zbora. Tako su ove godine priznanje za 10 godina sudjelovanja u radu društva dobili Višnja Mihaljević, predsjednica CPD-a MIR, i Filip Glavaš, za 15 godina Željko Špoljarić te Kristina Sušić za 25 godina članstva u zboru i veliki doprinos.

Fra Branko Janjić, župnik belišćanske župe, i gradonačelnik Belišća Dinko Burić u svojim su obraćanjima poželjeli daljnji uspješan rad društva, koje Belišće predstavlja i na domaćoj i na međunarodnoj zborskoj sceni nastupajući u raznim prigodama i na različitim natjecanjima i susretima.