ODRŽAN “BOŽIĆ U ETNO SELU”

Poležajem, tradicionalnim običajem naših predaka kojime se čestita Božić, u subotu, 28. prosinca 2019. godine. u prepunoj sali Hrvatskog doma u Bocanjevcima započeo je treći po redu “Božić u etno selu”.

“Božić u etno selu” još je jedan događaj u nizu koji postaje prepoznatljiv u mjestu koje sa ponosom nosi titulu etno sela, a održava se u sklopu manifestacije “Advent u Belišću”.

Uz mnogobrojnu publiku, koncertu su prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko i upravitelj župe Bocanjevci vlč. Zvonko Mrak.

Tradicionalnim božićnim napjevima slavilo se rođenje Kristovo uz zahvalu za sve što je od Boga darovano u ovoj godini. Oduševljenoj publici predstavili su se ŽVS “Bocanjevčanke”, MPD “Bocanjevački pajdaši”, Lucija Stanić i Luka Piškorjanac, članovi CPD MIR Belišće kao i KUD “Šokadija” Bocanjevci kroz plesnu, tamburašku i dječju skupinu koje je Djed Božićnjak darivao prigodnim poklonima kako bi nagradio njihov trud.

Posebni gosti večeri bili su Iveta, Šimeta i Stepoš, likovi koji su kroz kazališni dio koncerta svojim nastupom izmamili osmijeh na lica prisutnih.

Na samom kraju koncerta, prisutnima se obratio organizator koncerta i povjerenik za razvoj Bocanjevaca Bojan Vuksanić koji je uputio riječi zahvale svim izvođačima i osobama koje su pomogle u realizaciji ovog koncerta. Predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko pohvalio je način na koji Bocanjevčani njeguju tradiciju te prenio pozdrave gradonačelnika Dinka Burića, uz obećanje da će Grad Belišće i dalje nastaviti ulagati u rad kulturnih udruga i stvaranje boljih uvjeta života u samim prigradskim naseljima.

Kako i priliči, svi sudionici su se na kraju oprostili sa pjesmom Narodi nam se Kralj nebeski uz poruku da se na istom mjestu vidimo i dogodine.

Tekst: Bojan Vuksanić
Fotografije: Zaim Saljiji