ODRŽAN 3. GASTROFEST U ETNOSELU BOCANJEVCI

U sklopu programa obilježavanja Dana grada Belišća dana 13. svibnja 2017. s početkom u 10 sati Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća organizirali su 3. Gastrofest koji se održao u etnoselu Bocanjevci.

Na manifestaciji su sudjelovali brojni izlagači sa svojim autohtonim proizvodima: OPG Marijana Vinković, Udruga sv. Vinko Paulski, Zdenko Greganić, Udruga pčelara Valpovština, Dalibor Vidaković, Domaća radinost Brkić, OPG Vincetić, OPG Šarkez, OPG Kulen Novosel, Vinarija Dobrovac Beli Manastir, OPG Željko Krivić, Anka Mandić, OPG Hasanac, Katica Strugačevac, Jelica Štrok, Kata Solanjski, Antun Turza, Likovna udruga “Bel-Art” Belišće, OPG Josip Đurković, Ruža Salijević, EPG Lehki, Obrt Perošević, OPG Draženović i Udruga mladih “Ne zaboravi” Tiborjanci.

U natjecateljskom dijelu programa svoje kulinarsko umijeće u pripremanju izvornih gastronomskih specijaliteta pokazali su predstavnici brojnih restorana, udruga, organizacija te tvrtki: Udruga umirovljenika i starijih osoba Belišće, Zavičajna udruga Ličana “Vila Velebita”, UHDDR Belišće, Udruga “Kotličari” Belišće, Udruga mladih “Ne zaboravi” Tiborjanci, Lovačko društvo “Vepar” Belišće, KUD “Šokadija” Bocanjevci, Gastro Gudlin, Konoba “Kujundžić” Subotica, Snaga grada Belišća, Lenka Vidošić, HVIDR-a Belišće, Udruga vinogradara i vinara “Martinovo brdo” Gajić, Restoran “Baranjska kuća” Karanac, OPG Vinogradac i OPG Mihaljević.

Na Gastrofestu sudjelovali su i gosti iz Biograda na moru i Konavala koji su se predstavili sa svojim suvenirima te gastro i eno specijalitetima.

Za sve zainteresirane posjetitelje manifestacije organizirana je vožnja zapregama Konjogojske udruge Valpovštine.

Svim prisutnima obratila se voditeljica Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković, a manifestaciju je službeno otvorila zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković. Gastrofestu je nazočio i zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, kao i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Željko Kraljičak.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu profesorica kulinarstva Jelica Černi, Ankica Šinkić iz Biograda i povjerenik za razvoj prigradskog naselja Bocanjevci Bojan Vuksanić imali su težak zadatak odabrati najbolje od najboljih u kategorijama za najljepše uređen stol i za najbolje skuhano jelo.

U kategoriji za najbolje skuhano jelo 3. mjesto osvojio je OPG Jelica Štrok, 2. mjesto osvojila je Konoba “Kujundžić” iz Subotice, a najboljom je proglašena gđa Lenka Vidošić koja se istaknula tradicionalnom pripremom gastronomskih specijaliteta.

U kategoriji za najljepše uređen stol 3. mjesto pripalo je OPG-u Vinogradac, 2. mjesto osvojila je Baranjska kuća iz Karanca, dok je Snaga grada Belišća zasluženo osvojila 1. mjesto.

Najbolje plasirani osvojili su bogate nagrade koje su osigurali organizatori ove manifestacije.

Ugodnu atmosferu upotpunio je Tamburaški sastav „Traženi“ uz već dobro poznatog voditelja Davora Dretara Dreleta.

U 15 sati počeo je glazbeni program na kojem su nastupile brojne pjevačke skupine: MPS “Satničani” Satnica, MPS “Matija Antun Relković” Davor, MPS “Luka Ilić” Oriovac, MPS “Baće” Bošnjaci, MPS Kešinci, MPS “Kupina” Kupina, ŽVS KUD-a “Šokadija” i MPD Pajdaši Bocanjevci, a na Gastrofestu nastupile su i Belišćanske mažoretkinje.