ODRŽAN 12. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA OBŽ

DSC_7735U petak, 10. svibnja 2013. godine na Gradskom stadionu NK Belišće, održao se 12. Olimpijski festival dječjih vrtića Osječko-baranjske županije u organizaciji grada Belišća i Zajednice športskih udruga grada Belišća. Sve nazočne pozdravio je Stjepan Krznarić, predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora i zamjenica gradonačelnika Marija Ilić koja je ujedno i otvorila Olimpijski festival.

Osim domaćina, Dječjeg vrtića „Maslačak“ Belišće sudjelovalo je još 9 vrtića: DV “Maza” Valpovo, DV “Bubamara” Osijek, DV “Cvrčak” Beli Manastir, DV “Grlica” Bilje, DV “Đakovo” Đakovo, DV “Jaglac” Đurđenovac, DV “Pčelica” Osijek, DV “Pinokio” Donji Miholjac i DV “Zvončić” Našice. Djeca su se mogla natjecati u 5 disciplina i to: trčanje na 50 m, trčanje štafete, bacanje loptice, skok u dalj i nogomet. U svim disciplinama pobjednicima su dodijeljene zlatne, srebrne i brončane medalje dok su pehare dodijeljeni za fair play i ukupnom pobjedniku. Za sve sudionike nakon natjecanja osigurani su bili sendviči i osvježavajuća pića.

Olimpijski festival dječjih vrtića organizira se na području Republike Hrvatske i održava se svake godine u svibnju. Ovim projektom Hrvatski olimpijski odbor promiče olimpijske ideale kao što su poštivanje pravila igre, poštivanje drugih natjecatelja, poštivanje službenih osoba koje su zadužene za provođenje pravila, fair play, samodisciplina, timski rad, samopoštovanje i odbacivanje nasilja. Cilj projekta je promocija olimpizma, odgajanje djece putem športa i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.