Obilježena godišnjica treniranja Belišćanskih mažoretkinja

U subotu, 7. studenog 2015. godine u nastavno-sportskoj dvorani Osnovne škole u Belišću, Belišćanske mažoretkinje obilježile su prvu godinu svoga treniranja. Program je započeo pozdravnim govorom zamjenika gradonačelnika Belišća Domagoja Varžića koji je pozdravio sve prisutne i poželio mažoretkinjama još puno godina treniranja i odličnih uspjeha.

Belišćanske mažoretkinje su s radom započele na inicijativu Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća koji su osigurali pohađanje trenerske škole u Zagrebu trenerici mažoretkinja i osigurali uvjete za treniranje. Sada nakon godinu dana, Belišćanske mažoretkinje broje oko 50 mažoretkinja i to u dvije kategorije, u dječjoj kategoriji koja obuhvaća djevojčice od 3 do 8 godina i kadetkinjama koje čine djevojke od 8 do 12 godina. Unatoč treninzima koji traju po 2 sata, mažoretkinje redovito dolaze na treninge i daju uvijek svoj maksimum. Tako su na nastupu osim skupnih koreografija mogli vidjeti i koreografije koje su djevojke same napravile za duo i solo točke gdje su pokazale kako i u slobodno vrijeme imaju volje i upornosti za vježbe i osmišljavanje koreografije.

Program je završio skupnim fotografiranjem i druženjem svih kategorija mažoretkinja te nadom kako će na iduću godišnjicu biti još bolje i do tada ostvariti i neke zapažene rezultate na natjecanjima.