Obilježen dan sv. Nikole

Unatoč kiši koja je obilježila veći dio dana, u subotu 6.12. održan je program u sklopu manifestacije „Advent u Belišću“. Današnje obilježavanje Adventa je proteklo u znaku sv. Nikole koji je naš grad posjetio čak dva puta. Iako je zbog vremena dio programa bio otkazan sv. Nikola je uspio posjetiti najmlađe stanovnike našeg grada koji su ga s nestrpljenjem čekali na Trgu Ante Starčevića i na našem popularnom klizalištu.

U popodnevnim satima prisutne je pozdravio dogradonačelnik Domagoj Varžić i pozvao najmlađe da se pridruže programu povodom dana sv. Nikole. Program je tekao po planu pa smo tako uživali u programu Društvo naša djeca Belišće koji su posjetitelje razveselili svojim recitacijama i pjesmama. Najmlađi posjetitelji su se ipak najviše obradovali kada se pojavio sv. Nikola u prekrasnom fijakeru kojeg su najavljivala svečana zvonca okićenih zaprega. Fijaker su pratila i dva jahača; jedan od njih je bio Krampus koji najmlađima i nije bio previše simpatičan. Na kraju posjeta sv. Nikole i podjele slatkiša program su završili dječji zbor „Valpovački vrapčići“ koji su okupljene počastili i ugrijali svojom pjesmom.

Za vrijeme programa održala se i dječja animacija na dječjem igralištu koju će djeca opet moći posjetiti u petak 12.12. i uživati u brojnim aktivnostima za djecu.