OBILJEŽEN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI TE DAN HRVATSKIH BRANITELJA

014
Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, u organizaciji Grada i Turističke zajednica grada Belišća i ove je godine organizirana tradicionalna biciklijada do spomen obilježja pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske na lijevoj obali rijeke Drave. Oko 9 sati, brojni građani, predstavnici udruga i političkih stranaka, zajedno su se na biciklima uputili prema spomen obilježju.

U ime Grada i Vijeća Mjesnog odbora Belišće vijenac su položili i svijeću zapalili zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i predsjednica Ivana Kovačević-Ivanišić. Vijenac su položili i svijeće zapalili i predstavnici Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Valpovštine, belišćanske HVIDR-e, UHDDR-a Gradskog ogranka Belišće, gradski vijećnici, predstavnici političkih stranaka i brojni građani.

Državnu himnu otpjevala je Valentina Gyerek a molitvu za domovinu i za sve one koji su svoj život utkali u njeno stvaranje i samostalnost predvodili su svećenici Župe sv. Josipa Radnika Belišće fra Marin i fra Tomislav.