Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

U subotu, 5. kolovoza 2023. godine, kod Spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te prigodnim programom, obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Počast i zahvalu poginulim hrvatskim braniteljima i svim stradalnicima Domovinskog rata, u ime Grada Belišća, odala je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, predstavnici Gradskog vijeća grada Belišća na čelu s predsjednikom Darijem Fletkom i potpredsjednikom Bojanom Vuksanićem. Pijetet i zahvalu odali su i predstavnici Policijske postaje Belišće na čelu s načelnikom Vladom Krznarićem, predstavnici braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruge umirovljenika policije branitelja Valpovštine, gradski vijećnici, povjerenici za prigradska naselja te građani.

Himnu Republike Hrvatske i prigodnu skladbu izvela je Katarina Bošnjak. Molitvu za hrvatske branitelje i sve žrtve Domovinskog rata predvodio je fra Marko Neretljak, župnik i gvardijan Župe sv. Josipa Radnika Belišće.

Svečanost je završena prigodnim druženjem svih sudionika u Ribičkom domu na lijevoj obali Drave.