Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

U četvrtak, 5. kolovoza 2021. godine, kod Spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te prigodnim programom obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Počast i zahvalu poginulim hrvatskim braniteljima i svim stradalnicima Domovinskog rata odao je gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić sa svojom zamjenicom Ljerkom Vučković, predstavnici Gradskog vijeća grada Belišća na čelu s predsjednikom Domagojem Varžićem i potpredsjednicima. Pijetet i zahvalu odali su i predstavnici Policijske postaje Belišće, UHDDR-a Belišće i HVIDR-e Belišće, Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Osijek podružnica Belišće, gradski vijećnici i povjerenici za prigradska naselja.

Himnu Republike Hrvatske i prigodnu skladbu izvela je Valentina Pavlović, a službu riječi predvodio je belišćanski župni vikar fra Mirko Mišković.

U izjavi za medije, belišćanski gradonačelnik Dinko Burić, još je jednom naglasak stavio na zajedništvo.

-Ovo treba na poseban način biti simbol našeg zajedništva i ljubavi prema domovini, ljubavi čovjeka prema čovjeku i našeg ponosa na hrvatski narod. Iskrena mi je želja da cijela Hrvatska danas jednako diše, ali ne samo danas, nego svakog trenutka i svakog dana, poručio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

Nakon svečanog dijela programa, svi sudionici uputili su se u Ribički dom na lijevoj obali Drave gdje je Turistička zajednica grada Belišća pripremila osvježavajuće napitke i peciva sudionike.