OBILJEŽEN DAN GRADA

DSC_6322U utorak, 30. travnja 2013. godine održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada Belišća – 1. svibnja i međunarodnog praznika rada. Pored gradonačelnika i načelnika susjednih i prijateljskih gradova i općina, na svečanoj sjednici nazočni su bili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Domagoj Hajduković, saborski zastupnici Ivica Mandić i Dinko Burić, župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić, dosadašnji gradski vijećnici, predsjednici mjesnih odbora, predstavnici tvrtki Duropack Belišće d.o.o. i Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o, načelnik Policijske postaje Valpovo, predstavnici udruga Domovinskog rata te dobitnici javnih priznanja.

Svečanu sjednicu otvorio je dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća Dejan Šovagović koji je pozdravio sve prisutne uzvanike i goste, nakon čega je Crkveno pjevačko društvo MIR izvelo dvije prigodne pjesme. Svim nazočnima obratio se i gradonačelnik Zvonko Borić koji je dobitnicima javnih priznanja i svim građanima Belišća i prigradskih naselja, čestitao Dan grada Belišća i blagdan sv. Josipa Radnika, zaštitnika župe Belišće te Međunarodni praznik rada.

Na sjednici su uručena i javna priznanja i to Plaketa “Grb grada Belišća” Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bocanjevci – za izuzetna ostvarenja i doprinos razvoju vatrogastva, Pavici Stanković iz Bistrinaca – za izuzetna ostvarenja i doprinos u humanitarnom djelovanju i Udruzi športskih ribolovaca „Podravac“ Bistrinci – za izuzetna ostvarenja i doprinos u športskom i sveukupnom društvenom životu Grada.

Za izuzetna ostvarenja i doprinos u gospodarskom životu Grada dodijeljena je Plaketa “S.H.Gutmann” Norbert Behrendtu – članu Uprave tvrtke Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o., Vladi Maltaru – vlasniku obrta „Slog“ Belišće i vlasnicima M&D obrta za građevinarstvo iz Belišća Martinu Glavici i Danijelu Bešenjiu.

Nakon dodjele javnih priznanja uslijedio je i kraći glazbeni program Davida Krulića koji je na klaviru izveo dvije autorske skladbe.
Svi uzvanici i gosti uputili su se na središnji gradski trg na zajednički ručak s građanima Belišća i susjednih mjesta gdje je tradicionalni grah iz 600-litarskog kotlića pripremio Josip Delač uz pomoć članova Udruge umirovljenika iz Belišća, a u organizaciji Turističke zajednice grada Belišća. Nazočne je, uz sunčano i toplo vrijeme, zabavljao tamburaški sastav Kočije iz Narda, a na štandovima brojne udruge i pojedinci izložili su svoje proizvode i rukotvorine.