Obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave

Raznovrsnim i atraktivnim programom, u subotu, 24. rujna 2022. godine, u Bistrincima će se obilježiti Međunarodni dan rijeke Drave.

Ove se godine u program obilježavanja uključuju tri grada na područja Osječko-baranjske županije: Osijek, Belišće i Donji Miholjac pod sloganom „Tri grada, jedna rijeka“.

Belišćanski dio programa održat će se u subotu, 24. rujna 2022. godine, na Odmorištu „Drava“ u Bistrincima, a zainteresirane posjetitelje očekuje bogat sportsko-rekreacijski i edukativni program.

Organizatori programa su Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća, a suorganizatori UŠR „Belišće“, UŠR „Podravac“ Bistrinci i UŠR „Virje“ Gat.

Početak programa predviđen je u 10 sati, a završetak u 14 sati.

Program:

Izložba slika s motivima rijeke Drave
Likovna kolonija na temu Drave
Prezentacija UŠR „Belišće“
Prezentacija UŠR „Virje“ Gat
Prezentacija UŠR „Podravac“ Bistrinci
Radionice i edukacije na temu ribolova i rijeke Drave
Rekreativna prezentacijska vožnja čamcima članova sportsko rekreacijskog kluba Baraber extreme team od Gata do Odmorišta Drava
Prezentacija treninga članova Kajak kluba Belišće
Posjetitelje očekuje i bogata gastro i ugostiteljska ponuda (grah, fiš paprikaš, pečena riba, langošice) uz prigodnu glazbu.

Međunarodni dan rijeke Drave obilježava se s ciljem promicanja jedne od posljednjih prirodnih rijeka u Europi koju nazivaju i europskom Amazonom.