Obavijest povodom planirane podjele fiš-paprikaša iz 600-litarskog kotlića na Badnjak

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

u ovim novonastalim okolnostima pandemije koronavirusa, uskraćeni smo za mnogo toga pa tako i održavanje brojnih tradicionalnih manifestacija u našem gradu, moralo je biti prilagođeno ili odgođeno.

Želeći svojim sugrađanima približiti dašak tradicije, u sklopu ”Adventa u Belišću”, na Badnjak smo planirali, umjesto zajedničkog ručka s građanima na Tržnom centru, fiš-paprikaš podijeliti te bi ga građani mogli ponijeli kući.

Ne želeći ništa prepustiti slučaju, Stožer civilne zaštite grada Belišća uputio je dana 8. prosinca 2020. Stožeru civilne zaštite Osječko-baranjske županije zamolbu za očitovanjem u vezi održavanja ovog događaja. Dana 9. prosinca 2020. Stožer CZ OBŽ na naš upit poslao je negativan odgovor.

Stožer CZ OBŽ navodi kako nam ne može izdati suglasnost za navedeno, obzirom da je Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COID-19 putem okupljanja (NN 131/20. i 132/20.) dozvoljeno okupljanje do najviše 25 osoba te iz razloga što je dostava i isporuka hrane i pića dopuštena samo ugostiteljskim objektima navedenim u Odluci.

Stožer civilne zaštite grada Belišća