Nova ulaganja u cikloturizam

Iz Ministarstva turizma Republike Hrvatske stiže izvanredna vijest! Odobren je još jedan projekt za Grad Belišće – Unaprjeđenje turističkih sadržaja na biciklističkoj ruti Drava Bike Tour u Belišću.

Kroz ovaj projekt Gradu Belišću odobravaju se bespovratna sredstva iz Fonda za razvoj turizma u iznosu od 115.800,00 kuna, što je 80% od ukupne vrijednosti projekta.

Realizacija projekta podrazumijeva izgradnju dvije sjenice (jedna pored biciklističke staze kod Svetišta svete Ane, a druga kod Turističke zajednice grada Belišća) koja će biti opremljena alatom za popravak bicikala te postavljanje pametne klupe s mogućnošću punjenja mobilnih uređaja.

Podsjetimo, tijekom 2007. i 2008. godine financiran je projekt iz programa Interreg III A pod nazivom Drava Bike Tour. Kroz projekt je izgrađena biciklistička staza u duljini od 1 km na relaciji od grada Belišća do mjesta Bistrinci (asfaltna), te je uređeno i označeno oko 9 km rute koja prolazi poljskim putovima kroz k.o. Bistrinci i k.o. Gat. Drava Bike Tour bio je prvi projekt, u kojem je nositelj bio Grad Belišće (a partner Donji Miholjac), vezan uz izgradnju biciklističkih staza i promociju cikloturizma, te je razvoj cikloturizma od 2015. godine postao jedan od strateških prioriteta za Grad Belišće.

Grad Belišće je do sada uložio mnogo sredstava u razvoj turističke i biciklističke infrastrukture uz rijeku Dravu, a ovim projektom nastavlja se ulaganje u dodatne sadržaje kako bi se unaprijedila turistička ponuda grada Belišća.