NASTUP MAŽORETKINJA I PUHAČKOG ORKESTRA NA ”ADVENTU U BELIŠĆU”

Danas je na Trgu Ante Starčevića u Belišću nastavljen prigodni program ”Jingle Bel-adventa u Belišću” u organizaciji Turističke zajednice grada Belišća i Grada Belišća.
Publici su se predstavile gradske mažoretkinje koje aktivno treniraju već 4 godine i za to vrijeme su postale prepoznatljiv simbol grada te su prisutne na svim manifestacijama i važnim događajima. Mažoretkinje su pod vodstvom trenerice Irene Fešiš ove godine bile vrlo aktivne te su se tako njihovi nastupi mogli vidjeti u Velikoj Gorici, Orahovici i Zagrebu, dok su djevojčice do 9 godina na natjecanju u Vinkovcima osvojile 5 zlatnih i jednu brončanu medalju. Večeras su se svojom koreografijom predstavile juniorke ”Belišćanskih mažoretkinja” te još jednom oduševile svoju vjernu publiku.

Nakon mažoretkinja nastupio je i Gradski puhački orkestar grada Belišća osnovan u travnju 2016. godine na inicijativu gradonačelnika grada Belišća Dinka Burića. Pod vodstvom dirigenta Tomislava Kruljca puhači su izveli nekoliko skladbi: Pokraj Karašice, Svim na zemlji, Narodi nam se, Ghostbusters i Zvončići. Uz prigodne pjesme građani su mogli uživati i u klizanju prostranim klizalištem.

**

Sutra, 31. prosinca, na Trgu Ante Starčevića u Belišću bit će organiziran doček nove 2019. godine. Građane će u glazbenom programu zabavljati TS ”Ravnica” i Viktorija Kulišić-Đenka, a za sve će biti osigurana besplatna hrana i piće. U ponoć se očekuje raskošni vatromet, stoga pozivamo građane da se pridruže i zajedno dočekaju novu 2019. godinu.

Fotografije: Zaim Saljiji