NASTAVLJEN PROGRAM OBILJEŽAVANJA “ADVENTA U BELIŠĆU”

U petak, 4. prosinca 2015. godine nastavljeno je obilježavanje manifestacije “Advent u Belišću” nastupom zbora Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće. Pod vodstvom profesora Želimira Sušića, zbor je izveo nekoliko prigodnih pjesama i na taj način razveselio mnogobrojne roditelje i posjetitelje na Trgu Ante Starčevića.

U subotu, 5. prosinca 2015. godine su se svojim recitacijama i pjesmicama predstavila djeca dječjeg vrtića “Maslačak” Belišće. Nakon nastupa najmlađe je svojom posjetom iznenadio Sv. Nikola koji im je podijelio poklone. Za djecu je u sklopu “Adventa u Belišću” također u petak i subotu bila održana animacija na dječjem igralištu u Parku hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata gdje su se djeca imala prilike upoznati i s nekim igrama koje su se prije igrale.

Nedjelja, 6. prosinca 2015. godine je bila rezervirana za nastup Društva “Naša djeca” Belišće koji su prigodnim programom na Trgu Ante Starčevića pokazali svoja umijeća i time razveselili sve prisutne. Na oduševljenje mališana u 16:30 sati je u zapregama Konjogojske udruge Valpovštine stigao Sv. Nikola s Krampusom. Kako su ove godine djeca bila jako dobra Sv. Nikola je imao pripremljenu veliku vreću punu slatkiša koje im je podijelio dok je Krampus zbog dobre dijece ostao bez posla i na kraju se i on priključio darivanju mališana.