NASTAVAK PREVENCIJE GRUPE FORA U BELIŠĆU UZ ROŠTILJADU TURISTIČKE ZAJEDNICE

prevencijaU petak, 13. srpnja, uz potporu Policijske uprave Osječko-baranjske županije te Vijeća za prevenciju gradova Belišća i Valpova, na središnjem gradskom trgu nastavljane su aktivnosti grupe FORA, a u okviru Rehab art festivala koji se provodi pri udruzi Zvono iz Belišća. Mladi belišćanski volonteri organizirali su petu po redu aktivnost s time da je ovo prva ovakvog karaktera održana u Belišću. Sve aktivnosti u vidu prevencije održane su do sada u središtu grada Valpova, gdje većina mladih danas provodi svoje vrijeme vikendom navečer. Kako bi se i mladima sa područja grada predstavio program rada organizirana je koncert dvaju bendova, “Laberiff” i “Alias” , na gradskoj pozornici, uz koje su nastupili i mladi reperi Nikola i Zole iz Kitišanaca. Na samom početku programa sve okupljene su pozdravili belišćanski gradonačelnik Zvonko Borić, predsjednica Vijeća za prevenciju grada Belišća dogradonačelnica Marija Ilić i predstavnica Policijske uprave OBŽ Sanja Živković koji su istaknuli veliku ulogu mladih u detektiranju problema ovisnosti među mladom populacijom uz naglasak nužne potrebe njihovog angažiranja na različitim društvenim aktivnostima koje bi privukle mlade ljude i odvukle od loših navika u životu. Svi zajedno pohvalili su rad upravo grupe Fora sa željom da ova događanja mladih ostanu kao stalne aktivnosti na području gradova Belišća i Valpova. Predstavnici grupe Fora prezentirali su svoj rad, svoje dosadašnje aktivnosti kao i planove koji će se kroz ovo ljetno razdoblje nastaviti odvijati na području grada Belišća.

Ovoga puta, uz grupu Fora pridružila se i Turistička zajednica grada Belišća, Savjet mladih grada Belišća i Centar mladih organizacijom prvog natjecanja u roštiljanju u koje su se uključili belišćanski ugostitelji i to buffet Kino, Gradska kavana, caffe barovi 2 You, Fenix i Time out te grupa Fora. Ocjenjivački žiri u sastavu Silvija Kifer (predstavnica TZ grada Belišća), Goran Mihaljević (predstavnik Savjeta mladih grada Belišća i Centra mladih) i Sanja Farkaš (predstavnica grupe Fora i udruge Zvono) imao je pune ruke posla da između šest natjecatelja pronađe tri najbolja majstora roštilja. Nakon ocjenjivanja, proglašeni su pobjednici gdje je 1. mjesto osvojila grupa Fora za koju je roštiljao Igor Angirević, 2. mjesto osvojila je Gradska kavana Belišće za koju je roštiljao Ivica Pek i 3. mjesto osvojio je caffe bar Time out. Nagrade za prve tri ekipe, koje je osigurao Savjet mladih grada Belišća, uručio je gradonačelnik Zvonko Borić. U sklopu roštiljade, mladi grupe Fora također su svoja jela sa roštilja uz piće prodavali posjetiteljima po simboličnoj cijeni, a prikupljena financijska sredstva iskoristit će za aktivnosti u nadolazećem razdoblju.

Prema riječima organizatora, odaziv građana bio je iznenađujući, a svi ugostitelji koji su sudjelovali u roštiljadi ocijenili su aktivnost vrlo pozitivnom sa željom da manifestacije ovakvog karaktera postanu tradicionalne u gradu Belišću.