NAJBOLJI MAJSTORI FIŠ-PAPRIKAŠA NATJECALI SE U BELIŠĆU

Dana 6. svibnja 2016. godine na Trgu Ante Starčevića u Belišću održan je 2. Kup državnih prvaka u kuhanju fiša u organizaciji Grada Belišća, Turističke zajednice grada Belišća i Udruge “Kotličari” Belišće.

U 17 sati započelo je natjecanje, a organizatori su osigurali za sve građane besplatnu podjelu porcija fiš-paprikaša pripremljenog u 600-litarskom kotlu.

Na početku su se prigodnim riječima svim natjecateljima i gostima obratile voditeljica ureda Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković i zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković koja je ujedno i otvorila ovu manifestaciju.

U programskom dijelu nastupili su Ivica Koprivnjak s monodramom “Đuka Begović”, a posebno oduševljenje izazvali su najmlađi članovi Udruge “Zum – zum” koji su pokazali izuzetno plesno umijeće.

Prijavilo se ukupno 25 natjecatelja, državnih prvaka, koji su osvajali odličja na Državnim prvenstvima koja se održavaju od 1996. godine u Osijeku.

Treće mjesto osvojio je Josip Antolović, drugo mjesto Josip Grgurić, dok je pobjednik 2. Kupa državnih prvaka u kuhanju fiša Darko Kovačević.

Za dobru atmosferu pobrinuli su se članovi Tamburaškog sastava “Čuvari noći” iz Narda koji su goste i natjecatelje zabavljali do kasnih sati.