NAJAVA: GASTROFEST U ETNOSELU BOCANJEVCI

Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća u sklopu obilježavanja Dana grada Belišća organiziraju manifestaciju natjecanja u pripremanju hrvatskog autohtonog jela pod nazivom Gastrofest. Manifestacija će se održati dana 13. svibnja 2017. godine s početkom u 10:00 sati u Etnoselu Bocanjevci.

Osim natjecateljskog dijela gdje će se predstaviti restorani s područja Osječko-baranjske županije, Vukovarsko-srijemske županije te Brodsko-posavske županije, očekuje se veliki broj predstavnika putnih agencija i novinara koji će popratiti ovu manifestaciju i upoznati se s turističkom ponudom naše destinacije.

Također, ove godine dolaze predstavnici Turističke zajednice Biograd na moru i članovi udruge Agroturizam iz Konavala koji će se predstaviti svojim gastro specijalitetima i prezentacijom svojih proizvoda te na taj način nastaviti spajanje i dobru suradnju između Zelene i Plave Hrvatske.

Uz sve ovo, organiziran je i gospodarski sajam gdje će svi zainteresirani moći kupiti prave autohtone proizvode i suvenire.

Programski dio upotpunit će se vožnjom zapregama, nastupom domaćih i gostujućih izvornih pjevačkih skupina i naravno, neizostavnom tamburaškom glazbom. Voditelj programa je Davor Dretar Drele.