MIROVCI NA SVJETSKIM ZBORSKIM IGRAMA U RIGI OSVOJILI DVA ZLATA

Crkveno pjevačko društvo „Mir“ u ponedjeljak, 21. srpnja 2014., vratilo se iz Latvije, točnije njenog glavnog grada Rige. Riga je ove godine bila domaćin Svjetskih zborskih igara, ili popularnije zvano, Olimpijade zborova. Pjevači Crkvenog pjevačkog društva „Mir“ iz Belišća na natjecanju su sudjelovali od 15. do 19. srpnja. Olimpijada se održava svake dvije godine u različitim krajevima svijeta. Mirovci su već jednom bili sudionici Igara 2008. godine u Grazu.

Na ovogodišnjim Igrama sudjelovalo je više od 460 pjevačkih zborova iz 73 zemlje svijeta, a najviše ih je bilo iz Kine, Rusije i naravno zemlje domaćina Latvije. Ovisno o broju pjevača u ansamblu, njihovoj dobi, spolu te repertoaru koji su izvodili, zborovi su bili podijeljeni u 28 različitih kategorija. Pored CPD-a ”Mir” iz Belišća, hrvatske boje u Rigi branila su još 4 zbora: ”Lipa” iz Osijeka, ”Čarobna frula” iz Zagreba, ”Jane” iz Velike Gorice te ženska klapa Kastav.

“Na natjecanju smo nastupali u Open Competition, u dvije kategorije – ženski komorni zborovi i u folklornoj kategoriji s mješovitim zborom. U obje kategorije ostvarili smo najbolji uspjeh, odnosno dvije zlatne plakete. Jako smo ponosni na svoje ostvarenje jer smo uložili ogroman trud u pripremu, kako pjevačku tako i u organizacijsku. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli i doprinijeli ostvarenju našeg velikog projekta, a posebno Gradu Belišću.”

mir2222 mir11111111