MAŠKARE PREUZELE VLAST U BELIŠĆU

maskare-49U subotu 14. veljače 2015. u 9,30 sati sa centra Belišća krenula je vesela maskirana povorka djece, roditelja i prijatelja na Dječji maskenbal u organizaciji Društva Naša djeca uz potporu Turističke zajednice grada Belišća i Grada Belišća. Povorka se kretala ulicama Belišća uz pratnju puhačkog orkestra DVD-a Valpovo do nastavno-sportske dvorane Osnovne škole gdje je bio pripremljen zabavni program. Nakon ulaska maškara u dvoranu, prije početka zabavnog programa, okupljene je pozdravio gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić te ključeve Grada predao maškarama i time su maškare preuzele vlast u Belišću.

Gradonačelnik se rado odrekao vlasti u korist najmlađih sugrađana, uz poruku kako je siguran da bi djeca napravila svijet ljepšim mjestom za život svima nama. Okupljenima se obratio i Luka Grgić, predsjednik Dječjeg gradskog vijeća, naglasivši da je ovoliki broj sudionika, posebno onih najmlađih, još jedan dokaz da Belišće s pravom nosi naziv Grada – prijatelja djece. U prigodnom programu nastupili su učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, a nimalo lak zadatak su imali člannovi žirija – dogradonačelnik Domagoj Varžić, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvija Kifer i voditeljica Dječjeg Gradskog vijeća Veronika Vučetić. Oni sumorali između stotina maski odabrati najljepše i najposebnije.

Nagrade Turističke zajednice za najljepšu pojedinačnu masku osvojili su Sara Vidošić kao Štrumpfeta, Luka Drgalić koji se maskirao u Djeda Božićnjaka te vjreojatno najmlađa sudionica ovogodišnjeg Dječjeg karnevala Tena Vejić kao mala perilica rublja. Nagrade za najbolje skupne maske pripremilo je Društvo “Naša djeca” Belišće, a prema mišljenju žirija najbolje maskirane skupine su došle iz Dječjeg vrtića Maslačak. Najljbolja maskirana skupina su bili Ježići, koji su se tom prigodom pretvorili u male kuhare, drugo mjesto je osvojila skupina Kikića kao zatvorenici iz Remetinca, a treće je mjesto pripalo skupini Zvjezdica, koji su se, prigodno, tog dana pretvorili u crvena srceta s porukama za Dan zaljubljenih.

-Nitko nije ostao bez nagrade jer je DND Belišće za sve skupine priredio darove, svaka skupina odnosno razred je dobio loptu i slatkiše, a svi sudionici su se na kraju mogli posladiti krofnama. Zahvaljujemo svim sudionicima ovogodišnjeg Dječjeg gradskog maskenbala, i malima i velikima, zahvaljujemo se na potpori Gradu Belišću i Turističkoj zajednici Grada Belišća, te napim sponzorima koji su nam pomogli da pripremimo još jedan nezaboravan dan za naše najmlađe sugrađane, rekla je Ivana Belcar, predsjednica DND-a Belišće.

Galerija slika.