LIKOVNA KOLONIJA LIKOVNE UDRUGE “BEL-ART”

Likovna udruga “Bel-Art”, u subotu, 12. rujna, u sklopu manifestacije “Belišćanska zlatna jesen”, organizirala je tradicionalnu likovnu koloniju koja je ovoga puta zbog specifične situacije uzrokovane virusom COVID-19 održana u nešto skromnijem izdanju. Točnije, ove godine nažalost belišćanski slikari nisu mogli ugostiti prijatelje iz Mađarske i Srbije kako je to bilo do sada.

Na samom početku okupljene sudionike kolonije pozdravio je predsjednik udruge Ivan Vajda koji se zahvalio svima na odazivu, kao i Gradu Belišću i Turističkoj zajednici grada Belišća na podršci u organizaciji ovog druženja te cjelokupnoj dosadašnjoj podršci radu “Bel-Arta”. Bel-artovcima je zaželio dobar i uspješan rad te mnoštvo dobrih slika.

Nakon uvodnih riječi predsjednika, uslijedio je radni dio kolonije. U suradnji s voditeljicom ureda Turističke zajednice Janjom Čeliković dogovoreno je da kolonija bude odrađena tematski, odnosno da se slikaju belišćanski motivi. Tako su se naši kreativci uhvatili kistova, špahtli i pastela te naslikali svima dobro poznate motive Pekmez ulice i Gatera, našli su se tu i belišćanski pejzaži, crkva, ali i neizostavni vlak “Ćiro”.