JOŠ JEDNA USPJEŠNA FIŠIJADA U BELIŠĆU

U petak, 26. kolovoza 2016. godine, održana je tradicionalna Fišijada, natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša na Trgu Ante Starčevića u Belišću u sklopu manifestacije „Mali grad – veliki ljetni doživljaj“.

Organizatori manifestacije su Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća, a pokrovitelj je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije.

Na početku natjecanja sudionicima i posjetiteljima prigodnim riječima obratila se voditeljica Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković, a manifestaciju je otvorio zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić.

Na Fišijadi je sudjelovalo 45 majstora fiš-paprikaša koji su pokazali svoje umijeće u kuhanju tog svima poznatog jela, a pobjednik ovogodišnje Fišijade u Belišću će predstavljati naš grad na državnom natjecanju u kuhanju fiš-paprikaša koje se održava u Osijeku.

Manifestaciju su ove godine obogatili članovi udruge Agroturizam Konavle koji su se predstavili sa svojim gastro specijalitetima i eno ponudom. Osim pršuta, sira, inćuna s kaparima i paštete od tune, posjetitelji su mogli kušati dalmatinski brudet koji su naši gosti pripremili u kotliću.

Za sve posjetitelje organizatori su osigurali besplatnu podjelu porcija fiš-paprikaša pripremljenog u 600-litarskom kotliću, a bogatu gastronomsku ponudu upotpunili su izlagači gospodarskog sajma.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu: Vladimir Škrobo, Josip Delač i Željko Turalija nije imao nimalo laki zadatak, odabrati najbolji fiš – paprikaš. Nagrade i priznanja najuspješnijima je uručio gradonačelnik Belišća Dinko Burić te zahvalio svim natjecateljima na sudjelovanju i izrazio veliko zadovoljstvo uspješnošću ove manifestacije. Dodjelu je uveličao i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Željko Kraljičak.

Prvo mjesto osvojio je Siniša Ristić, predstavnik Gorice Valpovačke, drugoplasirani je Mateo Pavić, a treće mjesto pripalo je Alenu Šargaču.

Sve prisutne natjecatelje i goste zabavljao je Tamburaški sastav “Bećarine”, Stjepan Jeršek Štef i Muška pjevačka družina “Bocanjevački pajdaši”, a voditelj programa bio je Denis Šimić.