HOSTEL BELIŠĆE – ČUVAT ĆE BAŠTINU I RAZVIJATI TURIZAM

Belišće je mali grad, snažan slavonski gospodarski centar velike industrijske tradicije, a posljednjih godina poznat i po uspješnoj realizaciji vrijednih razvojnih projekata, financiranih ponajviše novcem iz EU fondova i resornih državnih ministarstava i institucija.

Projektom „Zelene staze Dunava i Drave“ u kojemu su partneri općina Erdut, Grad Belišće, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije i Turistička zajednica grada Belišća završena je izgradnja hostela u Belišću s pripadajućom šetnicom (ekološko-edukativna staza).

Šetnica je izgrađena i uređena uz obalu Drave od hostela kod Kajak kluba do Odmorišta u Bistrincima, a predstavlja novu, atraktivnu turističku ponudu u našem gradu.

Ukupni prihvatljivi troškovi iznose 13.263.900,53 kn, od toga EU sufinancira iznos od 11.114.350,28 kn.

Projekt je financiran iz poziva Promicanje održivog razvoja prirodne baštine u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je od 23. siječnja 2017. do 30. rujna 2020. godine.

U nedjelju, 13. rujna 2020. godine u prostoru novoizgrađenog hostela održana je kratka prezentacija turističkih potencijala grada Belišća koju je vodila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, a nazočili su joj predstavnici delegacija prijateljskih gradova i sudionici ovogodišnje manifestacije “Belišćanska zlatna jesen”.

Foto: Bojan Molnar, Efekt media