GRADSKI PUHAČKI ORKESTAR NASTUPIO NA 41. REGIONALNOJ SMOTRI AMATERSKIH PUHAČKIH ORKESTARA U OSIJEKU

Gradski puhački orkestar Grada Belišća nastupio je u nedjelju, 27. rujna na 41. smotri SAPOSIB-a (Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje) koja se po prvi puta održala u Osijeku.
Na smotri se okupilo deset orkestara s područja Slavonije i Baranje. Pored belišćanskog orkestra nastupili su i orkestri iz Osijeka, Valpova, Đakova, Našica, Slavonskog Broda, Donjeg Miholjca, Virovitice, Požege i Jakšića.

Nakon zajedničkog muziciranja svih sudionika na Trgu Vatroslava Lisinskog u gradskoj četvrti Tvrđa, uslijedili su pojedinačni nastupi orkestara u svečanoj dvorani Doma HV-a. Belišćanski orkestar (po uzrastu članova najmlađi orkestar u regiji), predstavio se izvedbama teme iz filma Jurrasic park te popularne teme Pink Panther, koja je osobito privukla pozornost solidno popunjene dvorane.

Ovo je bilo ukupno treće predstavljanje mladog orkestra iz Belišća na regionalnim smotrama puhačkih orkestara te ujedno i do sada izvedbom najdojmljivije što govori da orkestar iz godine u godinu postaje sve zreliji, a upravo ovakva događanja doprinose motivaciji mladih članova da se i dalje sve više usavršavaju u vještinama muziciranja. T.Kruljac