GOSTOVANJE UDRUGE AGROTURIZAM KONAVLE

Uspješnoj dugogodišnjoj suradnji Osječko-baranjske županije, udruge vinara i vinogradara “Martinovo brdo” Etno Sela Gajić i udruge Agroturizam Konavle, od ove godine se priključila i Turistička zajednica grada Belišća.

U organizaciji grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, od 17. do 19. travnja 2015. godine u našem su gradu boravili članovi udruge Agroturizam Konavle.

U petak, 17. travnja 2015. godine, organizatori su upriličili dobrodošlicu gostima na Odmorištu Drava u Bistrincima gdje su ih članice UŠR Belišće,”Babuške”, dočekale sa domaćim slavonskim specijalitetima. U večernjim satima je organizirano druženje domaćina i gostiju u Kavani “Gutmann” u Belišću uz Tamburaški sastav “Kočije” iz Narda.

U subotu, 18. travnja 2015. godine, organiziran je turistički obilazak grada Belišća i posjet Svetištu Sv. Ane u Bistrincima, a u Seoskom turizmu “Novosel” u Gatu su gosti mogli kušati domaće slavonske specijalitete i neizostavni čobanac.

U popodnevnim satima su gosti imali prilike posjetiti dvije Etno kuće u Etno Selu Bocanjevci a nakon toga su održali prezentaciju. Svi prisutni su mogli uživati u gastronomskim i eno delicijama Konavolskog kraja, a organizatori su sve počastili pravim slavonskim grahom koji su kuhali članovi udruge “Kotličari” Belišće. Za zabavni dio programa su bili zaduženi članovi KUD-a “Šokadija” Bocanjevci koji su plesom i pjesmom zabavljali sve prisutne.

U nedjelju, 19. travnja 2015. godine, je organiziran posjet Baranji. Gosti su posjetili Etno Selo Gajić gdje im je organiziran obilazak u konjskim zapregama, a nakon toga su posjetili vinariju Erdut. U popodnevnim satima je organiziran povratak gostiju u Konavle.