GOSTOVANJE NA 16. MIRISIMA BOŽIĆA U KONAVLIMA

Na poziv udruge Agroturizam Konavle, Turistička zajednica grada Belišća je u ime Grada Belišća gostovala od 21. do 23. prosinca 2023. godine na manifestaciji „Mirisi Božića u Konavlima“. Turističku zajednicu grada Belišća u Konavlima predstavljao je stručni suradnik Teo Đogaš, a među predstavnicima Zelene Hrvatske bili su i Baranjci, članovi Udruge vinogradara i vinara „Martinovo brdo“ Gajić Željko Blagus i Zdravko Dobrovac na čelu sa predsjednicom udruge Janjom Čeliković.

“Mirisi Božića u Konavlima” tradicionalna je manifestacija u ruralnom turizmu koja u najvećem dijelu počiva na sve brojnijoj i bogatijoj ponudi konavoskih agroturizama te tradiciji i kulturnom naslijeđu. Dugogodišnji prijateljski odnosi između udruge Agroturizam iz Konavala i Grada Belišća ostvareni su na inicijativu bivše voditeljice ureda Turističke zajednice grada Belišća, gospođe Janje Čeliković.
Ovogodišnja manifestacija otvorena je humanitarnom večerom te simboličnim otvaranjem bačve vina Agroturizma Konavle koje je ove godine odnjegovao vinar i vinogradar Ivo Karaman. Veliki broj uzvanika i gostiju popunio je Dom kulture gdje su konavoski agroturizmi pripremali gala večeru sa zelenom menestrom i delicijama iz Istre, Baranje, Međimurja i Konavala, a sav prihod večere bio je namijenjen Zakladi „Otac Ivan Fjorović“ koja stipendira studente slabijeg imovnog stanja.

Belišćani i Baranjci su prezentirali i predstavili svoju gastro i eno ponudu te izazvali veliko zanimanje među mnogobrojnim posjetiteljima. Delegaciju je u prostorijama Općine Konavle ugostio zamjenik načelnika Ivo Radonić, a predsjednik udruge Agroturizam Konavle Ivo Mujo vodio ih je u obilazak cavtatske rive, kulturnih objekata Samostan Gospe od snijega i Mauzolej Vlahe Bukovca, vinarije Crvik i novootvorenog OPG-a Niko Đivanović. U večernjima satima, u Samostanu sv. Vlahe u Pridvorju održan je koncert božićnih pjesama i kolendi pod nazivom „Izišla je zvijezda Danica“ na kojem su nastupali mandolinski sastav KUD-a “Stjepan Radić”, Pučki zbor „Konavle“ i klapa „Jadran“ iz Tivta.