GNIJEZDO S 1000 PISANICA

1000-pisanica-1U subotu, 30. ožujka 2013. godine ispred Ljetne pozornice u centru grada Belišća održano je 8. tradicionalno gnijezdo s 1000 pisanica. Turistička zajednica grada Belišća, u suradnji s djelatnicima i volonterima programa „Pomoć u kući starijim osobama“ i ove su godine organizirali ovu manifestaciju.

Sudjelovao je 21 izlagač promovirajući i prodajući svoje proizvode, rukotvorine, slastice i sl. vezane uglavnom za obilježavanje Uskrsnih blagdana i proljeća. Sudionici su bili: Turistička zajednica grada Belišća, Program „Pomoć u kući“, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, Kiki nakit, Dječji vrtić „Maslačak“, Udruga mladih „Ne zaboravi“ Tiborjanci, Centar mladih Belišće, Društvo „Naša djeca“ Belišće, Zajednica žena „Katarina Zrinski“ Belišća i Valpovo, Milica Sipl, Nada Mužar, Blaženka Bučanac, OPG Vicić, Mila Bungić, OPG Lavanda Kitišanci, Ivana Krišković, EPG „Lehki“ Gat, Ivana Berečić, Udruga za uzgoj i zaštitu malih životinja Belišće i Obrt „Tempora“.

Unatoč lošem vremenom brojni posjetitelji mogli su uživati u glazbi, nagradnim igrama i prodaji Uskrsnih rukotvorina i slastica izloženim na novim štandovima Turističke zajednice. Najmlađe posjetitelje najviše su razveselile: likovna radionica na temu Uskrsa, dolazak moto-zečeva i podjela pisanica.

Otvorenju su nazočili gradonačelnik grada Belišća Zvonko Borić, zamjenica gradonačelnika Marija Ilić i predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dejan Šovagović koji su pozdravili sve sudionike i posjetitelje.

Otkrivanje gnijezda s 1000 pisanica, na radost najmlađih, uveličali su članovi Moto kluba „2 grada“ odjeveni u zečeve. Troje sretnika koji su uspjeli pronaći označena jaja između tisuću ostalih, prigodno su nagrađeni.