DODJELJENE PRESTIŽNE MEĐUNARODNE TURISTIČKE NAGRADE NA “25. INTERSTAS 2018.” U SOLINU

Predstavnici grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća predvođeni zamjenikom gradonačelnika Domagojem Varžićem i voditeljicom ureda Turističke zajednice grada Belišća Janjom Čeliković sudjelovali su na međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza “Interstas 2018” koja se održavala od 7. do 9. studenog u Solinu.

Na prijedlog Povjerenstva i F.E.S.T./ Europska federacija turističkih novinara”, TURISTIČKOJ ZAJEDNICI GRADA BELIŠĆA dodijeljena je međunarodna turistička nagrada – Zlatni Interstas 2018. „Za vrlo zapaženo postignuće rasta i razvoja turizma Belišća“, a Voditeljici ureda Turističke zajednice grada Belišća gospođi JANJI ČELIKOVIĆ dodijeljeno je Posebno priznanje – 25. Interstas 2018. „Za izvrsnost u kreativnosti razvoja turizma Belišća, time i doprinosu prezentaciji i bendiranju kontinentalnog turizma Hrvatske“.

Na jubilarnom 25. INTERSTAS 2018, od ukupno 141. predloženog individualnog i kolektivnog kandidata iz 29. zemalja svijeta, od 78. kandidiranih 57. ih je nominiranih za neku od nagrada. Od toga je 35. odabranih Laureata iz pet različitih kategorija iz ukupno 9. zemalja, Hrvatske i svijeta. Laureati su svojim turističkim programima, ponudom i prezentacijom, stručnim, znanstvenim projektima, te aktivnim doprinosom kroz kulturu, sport u funkciji promicanja i unapređenja turizma, zavrijedili dodjelu im uglednih međunarodnih turistčkih nagrada.
Direktorij INTERSTAS-a i Glavni odbor FEST-a, temeljeno na prispjelim kandidaturama od strane međunarodnog Povjerenstva turističkih novinara, iz pet različitih kategorija, sa obrazloženjem za svakog pojedinca i organizaciju, odlučili su o Laureatima 2018, te su im dodjelili prestižne međunarodne turističke nagrade; 11. POSEBNIH PRIZNANJA INTERSTAS, 11. POVELJA FEST, 11. ZLATNIH INTERSTAS-a, 1. Posebnu nagradu „Dr. Lucija Čikeš“ i 1. Certifikat KEA-CRO za MEĐUNARODNI ZLATNI CVIJET – CiB 2019.

INTERSTAS je jedinstvena manifestacija ove vrste u domeni turizma, turističkog filma i krajobraza, a održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.