DELEGACIJA IZ KONAVALA U POSJETU BELIŠĆU

Danas, 2. rujna 2017. godine, grad Belišće i prigradska naselja posjetila je delegacija iz Općine Konavle: zamjenik načelnika Općine Konavle Ivo Radonić, zamjenica predsjednika Općinskog vijeća Općine Konavle Lucija Miljanić Macan, Vlaho Mujo, tajnik udruge Agroturizam Konavle i općinski vijećnik, Luko Glavinja, proizvođač maslinovog ulja, Adriano Kostopeč, Niko Đano, Mirjana Marinović i Lucija Marinović.

Delegaciju s mora ispred zgrade Gradske uprave grada Belišća dočekali su voditeljica Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković, predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko i djelatnica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Kozina odakle su se gosti, predstavljajući svoje autohtone proizvode i višegodišnju suradnju između udruge Agroturizam Konavle i Turističke zajednice grada Belišća s ciljem spajanja Plave i Zelene Hrvatske, izravno javili u televizijsku emisiju “Dobro jutro, Hrvatska”. Gospodin Vlaho Mujo istaknuo je kako vjeruje da će se suradnja razvijati i nastaviti u budućnosti na dobrobit Slavonije i Baranje te Konavla, ali i cjelokupnog ruralnog turizma u Republici Hrvatskoj.

Potom su, nakon službenih pozdrava u gradskoj vijećnici, gostima prikazani promotivni filmovi o gradu Belišću i onome po čemu je Belišće prepoznatljivo. Nakon toga, u šetnji kroz uže središte grada, gosti su se upoznali s nastankom i poviješću Belišća, ali i perspektivama za budućnost. Uslijedilo je kušanje nadaleko poznatog domaćeg kulena na OPG-u Kulen Novosel, kao i domaćeg kozjeg sira EPG-a Lehki u Gatu. Posjet je završio tradicionalnim ručkom u Kitišancima u Krčmi “Kod Svrtana”.

Predstavnici Općine Konavle i članovi udruge Agroturizam Konavle će u nedjelju, 3. rujna 2017. godine, obići Baranju i održati prezentaciju svoje gastronomske ponude na manifestaciji “Pudarina” u etnoselu Gajić.

Foto: Tin Lacković