DARKO VARŽIĆ POBJEDNIK DEVETE SLANINIJADE

Darko Varžić pobjednik je danas održanog natjecanja u pečenju slanine na ražnju, devete po redu Slaninijade, a četvrte međunarodne manifestacije.

Ovu gastronomsko-turističku manifestaciju uspješno su organizirali Udruga športskih ribolovaca Podravac i Turistička zajednica Grada Belišća.

Na natjecanje se prijavilo četrdesetak natjecatelja iz uže okolice, ali i iz Mađarske i Slovenije, a organizatore posebno raduje velik broj sudionika koji su slaninu pekli izvan konkurencije.

Nagrade je u ime organizatora uručio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić pa mu je, između ostaloga, bilo posebno zadovoljstvo na pobjedi čestitati bratu Darku. Naime, Ivica Anić, zamjenik predsjednika Lovačkog društva “Vepar” Belišće, Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza i Vladimir Vladimir Škrobo – Bajo, vlasnik “Baranjske kuće” ocjenjivali su okus, izgled, pikantnost i kvalitetu natjecateljskih uzoraka. Organizatori su uz pomoć sponzora, osigurali brojne nagrade za sudionike, a najviše je ocjene za uzorak ispečene slanine dobio Darko Varžič i ponio titulu ukupnog pobjednika ovogodišnje Slaninijade. Drugo je mjesto osvojio Nenad Čošić, a treće Miroslav Sudić. Nagrađeni su i najmlađi natjecatelj – Mario Babić te najmlađa Ira Sopić. Natjecanje je privuklo mnoštvo posjetitelja, među kojima je bio i zamjenik župana Goran Ivanović sa suradnicima, a Slaninijada je svima pružila dobru prigodu za ugodnu zabavu boravkom u prirodi na bistrinačkom Odmorištu uz Dravu, uz prigodnu gastronomsku ponudu. Dogodilo se i to da su sve ponuđene delicije razgrabljene!

Uz zadovoljstvo sudjelovanja na ovogodišnjoj Slaninijadi – organizatori i sudionici zakazuju ponovno druženje na jubilarnoj – desetoj uz zanimljive novosti.

Tekst: Vladimir Vazdar
Fotografije: Tin Lacković