DANI VINA, TURIZMA I CIKLOTURIZMA U BELIŠĆU

Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća po prvi puta od ove godine uključeni su u program manifestacije 8. Dani vina, turizma i cikloturizma koji su pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije. Dani vina i turizma jedna je od najvećih i najznačajnijih manifestacija u ovome dijelu Hrvatske, koja za cilj ima promociju vinske i turističke ponude ovoga kraja.

U sklopu obilježavanja Dana grada Belišća, dana 30. travnja 2016. godine u Belišću odvijale su se brojne aktivnosti.

U 10:30 sati započela je revijalna biciklistička vožnja od zgrade Gradske uprave do spomenika poginulim braniteljima 107. brigade HV na lijevoj obali rijeke Drave. Cilj revijalne biciklističke vožnje bila je desna obala rijeke Drave gdje je za sve posjetitelje i građane organizirana proslava uz ručak i nastup TS “Kočije” iz Narda.

Od 17 sati započeo je program na Trgu Ante Starčevića gdje su brojni izlagači, udruge, OPG-ovi i organizacije izlagali svoje proizvode, prodavali suvenire i ostale tradicionalne slavonske proizvode: OPG Draženović, domaća radinost Zdenko Greganić, EPG Lehki, Udruga pčelara Valpovštine, Udruga mladih “Ne zaboravi” Tiborjanci, Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju “Zvono” Belišće, Obrt Pony, domaća radinost Milica Sipl, OPG Marijana Vinković, domaća radinost Brkić, Zeleni izvori i Obrt Šećerko.

Od 18 sati započela je Wine tour večer gdje su svoje proizvode predstavili brojni vinari, a posjetitelji su mogli sudjelovati u prezentaciji i degustaciji vrhunskih slavonsko-baranjskih vina: Seleši iz Baranje, Taso iz Zmajevca, Iuris iz Erduta, Kolembus iz Feričanaca .

Na manifestaciji su uživali i zamjenici gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i DOmagoj Varžić, voditeljica Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković, direktor Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Antonio Sobol i župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić.

Za dobru atmosferu pobrinuli su se bandovi iz Osijeka: Trend acoustic band, Sing Song Swing Sextet i DJ Tac.