DAN DJEČJIH IGARA U BELIŠĆU – IGRI U ČAST

igri-u-castDruštvo Naša djeca grada Belišća je u subotu 28. rujna po peti put organiziralo Dan dječjih igara, manifestaciju koja već tradicionalno ima poruku – Igri u čast. Unatoč oblačnom nebu, na pomoćnom terenu NK Belišće okupilo se 200-tinjak djece različite dobi. Dan dječjih igara otvorenim je proglasio gradonačelnik Belišća dr. Dinko Burić koji je u pratnji svog zamjenika Domagoja Varžića, pročelnice Odjela za kulturne djelatnosti Antonije Andrašek Barić i voditeljice gradskog Turističkog ureda Janje Čeliković, poželio dobru zabavu te im poručio kako su o igrama u kojima će sudjelovati – svi pobjednici.

Dan dječjih igara započeo je nastupom malih ritmičarki pod vodstvom učiteljice Karmen Soldo, a nakon plesa je slijedila pjesma i to himna belišćanskog DND-a koju su otpjevali Dora Šrepfler i David Belcar. I ove godine se našoj manifestaciji odazvao velik broj djece i njihovih učiteljica te odgojiteljica. Uz dvije skupine iz Dječjeg vrtića Maslačak Belišće, s nama su se igrali i učenici nižih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića, a posebno nam je drago što su nam se i ove godine u igranju priključili članovi Odreda izviđača “Iovallios” Valpovo. Obzirom da je Dan igara zamišljen kao druženje uz već pomalo zaboravljene igre, poput care pacare, skakanje u vreći i slično i iako su djeca navijala za svoje prijatelje – sve smo ih proglasili pobjednicima te ih nagradili sokovima, dok je svaka skupina odnosno svaki razred dobio po jednu loptu, a sve to zahvaljujući našim sponzorima, rekla je predsjednica DND-a Belišće Ivana Belcar.

Dan dječjih igara u Belišću završio je poziranjem za milenijsku fotografiju na kojoj su svi sudionici uz gradonačelnika dr. Burića i njegove suradnike. Voditeljica ove manifestacije bila je Monika Đogaš a glavni pokrovitelj Grad Belišće.