ČOVJEČE NE LJUTI SE S LJUDSKIM FIGURAMA U BELIŠĆU

cnljEkipa „Barabera“ iz Belišća osvojila je prvo, ekipa „Djeca vesela“ iz SOS-Dječjeg sela Ladimirevci drugo, a ekipa „Best Forever“ iz Belišća treće mjesto, na prvom belišćanskom organiziranom turniru u društvenoj igri „Čovječe ne ljuti se“ koja je u subotu na Trgu Ante Starčevića u Belišću odigrana s – ljudskim figurama! Neobičan turnir koji je u subotu 28. rujna oduševio Belišćane i njihove goste, osmislila je i organizirala ekipa volontera iz Centra mladih iz Belišća, poznatih po neobičnim i kreativnim radionicama i osmišljavanju slobodnog vremena svojih mladih sugrađana. Predsjednik Centra mladih Belišće Goran Mihaljević, pojašnjava nam da je ideja za to rođena još prije desetak godina u Centru mladih, nakon što se uvidjelo da djeca i mladi unatoč informatizaciji, i dalje vole tradicionalne društvene igre.

Željeli smo stoga napraviti jedan novi i drugačiji „Čovječe ne ljuti se“ u kojem će se na nasmiješenim licima sudionika, a ne samo figura na igraćoj ploči, vidjeti da je riječ o igri u kojoj je na prvoj mjestu radost druženja i nadmetanja, a u kojem je rezultat sasvim u drugom planu. U četveromjesečnoj pripremi ovog neobičnog turnira veliki doprinos su dali i volonteri Centra kojima zahvaljujemo: Dijani Galošević, Bruni Čošiću, Dominiku Andrakoviću, Mateju Živiću, Igoru Palohu, Nives Brezovac (fotografkinji), Borisu Hartmanu (Sudcu), Igoru Angireviću (voditelju programa), te svima u zabavnom djelu programa: Nikoli Vinkoviću,Tomislavu Špoljariću, DJ Josipi Novaković i DJ Davoru Smolčiću. Trebalo je prilično truda i vremena da se isključivo od kartona ručno obrube i oslikaju polja za igru, koja su kasnije složena na Trg. Pomoć u ovom projektu dala im je i tvrtka „Tapos“ d.o.o. iz Osijeka, koja je specijalno za ovu namjenu izradila kocku za bacanje od spužve, pur-pjene i skaja, za koju natjecatelji kažu da je težila nekoliko kilograma i da je trebalo prilično umješnosti i snage da bi se ona bacila i pokazala željenu brojku. Ostali sponzori bili su: Caffe bar ”Oaza” Belišće (generalni sponzor), Grad Belišće, Koestlin i partneri Osijek, Kombel d.o.o Belišće, Dicentra Osijek, Kavana ”Gutmann” Belišće, Caffe bar ”2 you” Belišće i Rock caffe ”Cubano” Belišće.

A u tome se u subotu, na turniru kojeg je bacanjem kocke simbolično otvorio gradonačelnik Belišća dr.Dinko Burić, natjecalo ukupno 80 sudionika u 16 ekipa, od kojih je svaka imala po 5 članova – uglavnom djece i mladih. Uz voditelja Igora Angirevića, sudac Boris Hartman brinuo se da se natjecanje odvija prema svim pravilima ove igre, a za zabavni dio turnira pobrinuli su se Nikola Vinković, Tomislav Špoljarić, Josipa Novaković i Davor Smolčić. Cijeli turnir svojim su štandovima uokolo „ploče za igranje“ upotpunili Turistička zajednica Grada Belišća, Centar mladih Belišće, Kazalište mladih Belišće, SOS Dječje selo Ladimirevci, Udruga „Zvono“ i Mladež Gradskog društva Crvenog križa Valpovo. Medijski pokrovitelji ovog događaja bili su Hrvatski radio Valpovština, Glas Slavonije, Narodni Radio, Totalni fm i Slavonska televizija.