Čobanijadom počela smotra folklora “Bocanjevci alaj ste milina“

U petak, 17. lipnja, u etnoselu Bocanjevci započela je smotra folklora “Bocanjevci alaj ste milina“, a u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Šokadija” i suorganizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća.

Ova trodnevna manifestacija već po tradiciji započela je natjecanjem u kuhanju čobanca, na kojem je sudjelovalo ukupno 30 natjecatelja.

Ocjenjivačka komisija u sastavu Davor Vuksanić, Branimir Čolaković, Damir Vučetić i najveći broj bodova dodijelila je Siniši Turku. Drugo mjesto osvojio je Velimir Babić, a treće Tihana Majdenić.

Sve prisutne zabavljao je Tamburaški sastav “Panonia“.

Danas, drugog dana manifestacije, u 19 sati počinje natjecateljski festival ženskih vokalnih sastava i klapa nazvan “Kad zapjevam ja i moja druga”, a sudjelovat će predstavnice Daruvara, Vinkovaca, Petrijaneca, Siska, Novog Marofa, Štrigove, Petrijevaca, Suhopolja i Kušleca, dok će se u revijalnom dijelu predstaviti GemJams i ŽVS Bocanjevčanke, a od 21 sat počinje nastup TS “Traženi”.

U nedjelju, 19. lipnja, u 18 sati počinje međunarodna smotra folklora na kojoj sudjeluju djeca KUD-a “Šokadija” Bocanjevci, HKUD “Sveti Marko Vionica” iz BiH, HKUD “Valpovo 1905.”, MPD “Bocanjevački pajdaši”, KUD “Cret”, HKUD “Repušnica”, KUD “Slavonska vila” Marijanci – Kunišinci i KUD “Šokadija” Bocanjevci, a manifestacija “Bocanjevci, alaj ste milina” završava nastupom TS Fijaker od 20 sati.