Čitajmo zajedno na engleskom

scary1Povodom popularizacija čitanja, koja se 23. listopada provodi u cijeloj Hrvatskoj, a sve u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizirala je Scary story time. Na taj dan obilježava se jednodnevna akcija „Čitajmo zajedno“ kojom se promovira čitanje. Ovaj puta je to zajedno s nastavnicama engleskom jezika iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića u Belišću koje su potaknule učenike da napišu nekoliko strašnih priča na engleskom jeziku. Nakon svake pročitane priče postavljala su se pitanja, a svaki točan odgovor nagrađen je poklon koji je osigurao Grad Belišće. Svi učenici koji su napisali i pročitali svoju strašnu priču, dobili su simboličan poklon od Knjižnice.

Voditeljica projekta AnnaMaria Popović održala je prezentaciju o pozitivnim stranama strašnih priča te kako se u svakoj bajci krije i nešto „scary“.
U projektu su sudjelovale sve nastavnice engleskog, Inga Jurlina, Jadranka Mesić i Tanja Vučković, ali i nastavnica likovnog Lidija Lovrenčić koja je zajedno s likovnom grupom izradila duha kako bi ugođaj bio potpun. Zanimljivost ovog događanja je posjet američkog Veleposlanstva iz Zagreba. Oni su došli podržati čitanje na engleskom i pokazati čime se sve bave marinci koji su inače zaposleni u Veleposlanstvu. Svi zainteresirani mogli su isprobati koliko je teška uniforma marinaca. Goste je primila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, a oni su pokazali veliki interes za suradnju s Gradom Belišćem u budućnosti. Ono što je knjižničarke najviše obradovale je puna kutija knjiga na engleskom, namijenjenih djeci, poklon od Veleposlanstva SAD-a iz Zagreba.

scary2 OLYMPUS DIGITAL CAMERA scary4