Božićni koncert CPD-a MIR Belišće

Crkveno pjevačko društvo MIR Belišće zaključilo je vrlo uspješnu 2016. godinu tradicionalnim božićnim koncertom koji se u petak, 30. prosinca, održao u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću. Koncert pod nazivom „MIR s vama za Božić“ do posljednjeg je mjesta ispunio belišćansku crkvu, a Mirovci su pripremili bogat program tradicionalnih i popularnih, domaćih i stranih božićnih pjesama te su u igri svjetla i tame stvorili božićnu glazbenu čaroliju za svoju publiku.

Na samome početku zbor je izveo nekoliko tradicionalnih hrvatskih božićnih napjeva uz pratnju malog instrumentalnog ansambla sastvljenog od učenika glazbene škole: Petra Sušić (violina), Tin Reba (violina), Iskra Matijanić (viola), Bruna Šestić (violončelo) i Lucija Šimić (flauta). U nastavku koncerta Mirovci su nastupili a cappella, ali i uz pratnju Eme Kopi na klaviru. Posebna gošća večeri bila je Meri Andraković koja je sve zadivila svojim solističkim izvedbama, a izuzetno dojmljiv solo nastup imao je i član zbora, Pavle Biuklija. Na samome vrhuncu ovog lijepog glazbenog događaja zboru se pridružio i band u sastavu: Marko Glavica (gitara), Matej Vidranski (bas) i Leo Ižaković (kahon). Zajedničkim snagama izvedene su neke od najpoznatijih popularnih božićnih skladbi, a također i Belišćanima omiljena božićna pjesma Mali Isus, autorsko djelo dirigenta zbora MIR, Želimira Sušića.

Na svojim božićnim koncertina CPD MIR tradicionalno iskazuje zahvalnost stalnim i dugogodišnjim članovima pa su tako ove godine priznanja i poklone za 10 godina doprinosa radu društva dobile Kristina Tošeski i Ivana Andrić Pejak, za 15 godina Ivana Horvat i Antonija Krišković, a za 20 godina Jelena i Davor Novaković. Pod stručnim vodstvom zborovođe Želimira Sušića te uz veliku logističku potporu koju pružaju predsjednica udruge Višnja Mihaljević i tajnica Tea Kozina, Mirovci su nakon 12 mjeseci proba, nastupa, koncerata i natjecanja, ovim posebnim božićnim glazbenim događajem na najbolji mogući način proslavili rođenje djeteta Isusa i tako završili još jednu uspješnu godinu. Članovi zbora svesrdno zahvaljuju Župi svetog Josipa Radnika Belišće i Gradu Belišću na podršci tijekom cijele godine, kao i vjernoj publici koja prati njihov rad.