BOŽIĆNA RADOST UZ SOLISTE, ZBOROVE I TAMBURAŠE

Ovogodišnju manifestaciju Advent u Belišću obogatio je prekrasan božićni koncert upriličen danas u crkvi svetog Josipa Radnika u Belišću.

Na koncertu su nastupali mnogi poznati solisti, zborovi i čak dva tamburaška orkestra. Božićne pjesme u izvedbi Snježane Lakotić, Željka Ergotića, Sare Škugor, Stjepana Jeršeka Štefa, Marka Škugora, Mie Dimšić, Valentine Gyerek i Aleksandre Čeliković Cvidrak oduševile su brojnu publiku u belišćanskoj župnoj crkvi. Koncert je otvorio zbor Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, a zborsku verziju božićnih pjesama izvelo je i Crkveno pjevačko društvo MIR pod vodstvom maestra Želimira Sušića.

Učenice Glazbene škole Lucija Šimić na flauti i Lora Šimić na klarinetu zajedno s profesorom Mirkom Hrženjak na bas klarinetu zasvirale su poznatu pjesmu We wish you a merry Christmas, a Glazbenu škole predstavljao je i Tamburaški orkestar Glazbene škole pod vodstvom Danijela Čehajića.

Kroz izvedbe i pratnju tijekom cijelog koncerta, posjetitelji su mogli uživati u zvucima Tamburaškog orkestra Glazbene škole Franje Batoreka. Voditelj programa Branko Uvodić poželio je svima radosne blagdane, uz nadu da će ovakav božićni koncert, ove godine treći po redu, ući u tradiciju i svake godine ispunjavati srca građana pjesmom i blagdanskom radošću.