BOŽIĆ U ETNO SELU BOCANJEVCI

U Etno selu Bocanjevci upriličena je u subotu 29. prosinca božićna priredba ”Božić u etno selu” puna topline, starih običaja, pjesme i plesa. Među mnogobrojnim gostima priredbi su nazočili i gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić, župnik župe Valpovo Zvonko Mrak te župni vikar Josip Erjavac.
Mještani Bocanjevaca potrudili su se prirediti ponešto za svačiji ukus te tako darivati sve sumještane i goste povodom blagdana. U prigodno uređenom Hrvatskom domu Bocanjevci u programu su nastupile ŽVS Bocanjevčanke s nekoliko prigodnih, božićnih pjesama, zatim MPD Bocanjevački pajdaši, TS Traženi, koji su posebno razveselili gledatelje svojim izvedbama, KUD ”Šokadija” Bocanjevci s nekoliko plesova, dječja skupina KUD-a ”Šokadija” koja nikoga nije ostavila ravnodušnim te pokazala kako u Bocanjevcima nema zabrinutosti za budućnost očuvanja starih običaja.

Ovom prigodom i Djed Božićnjak je odgodio svoj odlazak u hladne krajeve te još jednom posjetio Bocanjevce kako bi darivao poklonima najmlađe čuvare tradicije i tako nagradio njihov trud.

Gradonačelnik Dinko Burić u prigodnom je govoru zahvalio Bocanjevčanima na trudu koji uvijek ulažu u kulturna događanja u mjestu te najavio kako će Grad u novoj godini nagraditi njihov rad te osigurati novu opremu za KUD ”Šokadija”, ŽVS Bocanjevčanke i MPD Bocanjevačke pajdaše kako bi s ponosom i nadalje predstavljali svoje mjesto, grad Belišće i Slavoniju. Zaželio je svima čestit Božić te zdravlje, mir i uspjeh u 2019. godini.

Koncert “Božić u etno selu” održao se po drugi put u organizaciji Povjerenstva za razvoj prigradskog naselja Bocanjevci, a pokrovitelji su Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća.

Tekst: Katarina Bulut Čolaković, Grad Belišće
Fotografije: Zaim Saljiji