BOCANJEVCI PROGLAŠENI ETNO SELOM

Dana 11. ožujka 2015. godine u prigradskom naselju Bocanjevci održana je svečanost proglašenja naselja Bocanjevci Etno Selom.

Svjedoci smo činjenice da su mnoga ruralna područja u našoj Slavoniji i Baranji iseljena, zapuštena ili zaboravljena, ali kako je povratak prirodi i tradiciji sve traženiji turistički trend, Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća prepoznali su važnost ovog projekta u budućoj turističkoj ponudi destinacije Belišće.

Očuvanje kulturne baštine, obnova starih kuća u svrhu turističke ponude te oživljavanje tradicijske baštine dio su turističke ponude održivog modela ruralnog turizma kontinentalne Hrvatske a Etno Selom Bocanjevci dobivamo prepoznatljivost i kvalitetu kojom želimo privući turiste u naš kraj.

U uvodnom dijelu svečanosti, prisutnima su se obratili Voditeljica ureda Turističke zajednice grada Belišća gospođa Janja Čeliković te zamjenici gradonačelnika Ljerka Vučković i Domagoj Varžić koji su ujedno i proglasili Etno Selo Bocanjevci.
Posjetitelji su posebno bili oduševljeni obilaskom dvije etno kuće “Apin dvor” i “Stepina kuća” koje svjedoče o tradicionalnom načinu života u ovim krajevima.

Svečanost su upotpunili Kulturno umjetničko društvo “Šokadija” iz Bocanjevaca, muška pjevačka skupina “Pajdaši” iz Bocanjevaca i predivne konjske zaprege dok su domaćini sve prisutne počastili izvornim slavonskim gastronomskim delicijama.