“Biogradski stol 2015.” – festival izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora

Turistička zajednica grada Belišća kao organizator, udruga „Kotličari“ Belišće, OPG Seoski turizam Novosel, OPG Vinković, te EPG Lehki ove godine su od 05. do 07. lipnja 2015. godine gostovali na festivalu izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora „Biogradski stol“ u Biogradu na moru.

Festival pod nazivom „Spojimo zeleno i plavo“ okupio je na stolu dužine 1000 metara više od 400 izlagača s područja cijele Hrvatske, ali i šire.

U petak, 5. lipnja 2015. godine su članovi udruge „Kotličari“ prezentirali način pripreme i kuhanja slavonskog čobanca u kotliću i time izazvali interes i oduševljenje mnogobrojnih znatiželjnih posjetitelja, a u subotu, 6. lipnja 2015. godine su pripremali grah u kotliću.
Na manifestaciji “Biogradski stol 2015.” predstavljeni su i drugi gastronomski specijaliteti i suveniri Osječko-baranjske županije čime je stvorena prava slavonska atmosfera.

U prezentaciji kulturne i gastronomske ponude grada Belišća i prigradskih naselja pomogli su Grad Belišće, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, te Turistička zajednica grada Biograd na moru.